-
Katalizatory bmw m60 740
Witam, mam u siebie puste puszki po katalizatorach e32 740. Czym można je zastąpić bo ciężko z dostępnością oryginału używki. Może jakieś uniwersalne sportowe katalizatory? Albo może od m62 wstawić bo jest lepiej z dostępnością. A może coś innego wspawać? Przerabiał ktoś to u siebie?
-
jeśli katalizator nie wchodzi w grę to najlepiej sprawdza się zwykła rura przelotowa.
-
Katalizator wchodzi w grę jak najbardziej tylko nie mogę dostać od m 60 sa natomiast dostępne od m62 lub sportowe magnaflow.
-
-
Dzięki za linka, jak tylko skończę składać silnik, kupie ten z allegro. O to mi właśnie chodziło, o odpowiedz kogoś kto ma coś takiego u siebie. Dzięki, pozdrawiam.
-
Ten katalizator to lipa do M60B40. Musisz mieć 2 oddzielne żeby się wzajemnie fale w wydechu nie zakłócały. Sprawdzę na fakturach co zakładałem do swojej i napiszę. Kosztowały mnie 2 x 120zł z tym że w hurcie.
-
A po kij grzyb do m60 montować kata???? Przecież jego brak tylko silnikowi życie ułatwi
-
Może i ułatwi ale na pewno zabierze wigoru. Wiem bo w poprzedniej 7er tak miałem bo kupiłem ją bez katów i jej zaraz założyłem. Po niecałych 100 km pokazała jaki ma pazur jak się mapy benzyny naprawiły według odczytu z sond. A przedewszystkim z katami jest odpowiednio zestrojona cicha praca wydechu jak na wozidło tej klasy przystało a i odpowiednio mruczy jak rasowe "europejskie" V8 :)
-
No to teraz sam nie wiem czy wstawiać te katy czy nie, co do wypowiedzi SkeYT sondy są przed katami więc jest im obojętne czy za nimi są katy czy nie. Nie wiem jak z dynamiką mojej m60b40 z katami i bez ponieważ jeszcze kończę remont, tzn silnik już odpala ale jeszcze jest kilka rzeczy do dokończenia.
-
Ja zaś bede wstawiał tłumiki przelotowe w kształcie katów. Sondy również mam przed katem