[ wnetrze] Nagrzewnica e38 750i
Witam jak pisa³em we wcze¶niejszym temacie ... problemy z ogrzewaniem rozwi±zane termostat wymieniony..p³yn wymieniony na prestone (na oryginalnym bmw strasznie twardnia³y wierze) zaworki nowe wymienione ...
...lecz jeden temat jest nadal Po wymianie termostatu po odpaleniu silnika na ciep³ym przez chwile ¶mierdzi w aucie p³ynem ch³odz±cym ....podczas jazdy czasami ale rzadko.. auto rozgrzane ma 93*C (tak zawsze trzyma temp silnik) gaszê autko idê do sklepu wracam , odpalam jak odpali to po sekundzie z kratek da sie wyczuæ zapach p³ynu ch³odz±cego.... ustaje on po 5sekundach.... nasuwaj± mi sie na my¶l tylko jedno... nagrzewnica gdzie¶ przepuszcza...ale na tyle ma³o ze ani szyby nie paruj±, ani nie jest mokro na dywanikach...ani po za³o¿eniu przyrz±du do sprawdzania szczelno¶ci i napompowaniu 1,5 bara po 30minutach nic nie z chodzi ci¶nienie....
...moje zapytanie czy kto¶ mia³ przypadek ¿eby w e38 nagrzewnica przecieka³a lub sie poci³a...?
....czy jest jaka¶ mo¿liwo¶æ ¿eby pomacaæ rêka obudowê nagrzewnicy bez wyci±gania pulpitu ...¿eby sprawdziæ cz nie jest gdzie¶ mokre?
Dodam ze nie mogê zlokalizowaæ wycieków nigdzie w komorze silnika a szuka³em wielokrotnie... nie widaæ tak¿e znacz±cych ubytków p³ynu ch³odziarzach...
bêdê wdziêczny za pomoc:)
czy kto¶ mo¿e mi podes³aæ schemat umiejscowienia tej nagrzewnicy?