-
E65 duże problemy !
Witam. Od roku jestem posiadaczem E65 730d z 2004r. Już przez ten rok przez to auto prawie osiwiałem. Kupione za dużo wyższą cenę niż wartość rynkowa, sprawdzane nie posiadało żadnych błędów chodziło idealnie do czasu kiedy nie zacząłem wkładać w nie pieniędzy. Zaczęły się drgania na wolnych obrotach i samochód podczas przyśpieszania zaczął kopcić. Zregenerowane zostały wszystkie wtryski, turbo, skrzynia ( konwenter ) cała wyczyszczona zalany nowy olej, miska itd. A auto jak chodziło tak chodzi dalej. Pojechałem z wtryskami do kolejnego sprawdzenia wyszło, że zapchane są końcówki. Końcówki drugi raz zostały wymienione na nowe oraz wyczyszczony cały układ paliwowy włącznie z bakiem ( Niby był bród ). Po włożeniu wtrysków i czyszczeniu podczas przyśpieszania wydobywał się z silnika dziwny metaliczny dzwięk którego nigdy wcześniej nie było. Na wolnych obrotach była cisza silnik chodził równo i cicho. Ujechałem z warsztatu 10 km do domu i rozleciał się silnik:/ Silnik wymieniony przez mechanika na nowy z innego auta ( ponoć w bdb stanie ). Auto stoi od 4 tygodni na warsztacie, dziś w końcu zostało wszystko poskładane i ponoć jest taki sam dzwięk podczas przyśpieszania. Już nie mam pomysłów co to może być :/ Jak tak dalej pójdzie to rozwali drugi silnik:/
-
Generalnie nie znam sie zbytnio na mechanice, ale mam małą radę-zmień mechanika.
-
Kurcze , masakra bo masz fajne to auto.
Zdradż nam gdzie auto serwisujesz.
-
Auto serwisowane w Zgorzelcu w warsztacie polecanym przez Sebka. Już nie mam sił do tego auta... Chciałem polepszyć sobie i zamieniłem z E38 na E65 i przeklinam ten dzień kiedy o tym pomyślałem. Takich cyrków nie miałem z żadnym autem. Najgorsze że im więcej wkładam pieniędzy aktualnie w rok już ponad 20 tyś zł auto chodzi jeszcze gorzej niż jak je kupowałem :/
-
A pamiętasz co Ci mówiłem na grillu w DSD ? E38 miałeś dopracowane , trzeba było jeżdzić dalej.
Zaraz pewnie SPECJALIŚCI FORUMOWI OD BENZYN się odezwą jaki to diesel jest kiepski , ale ja myślę ,że tak po prostu trafiłeś.
-
kurde ale to chore ze wkladasz tyle kasy i zamiast miec radosc z jazdy to masz istny horror masakra ! tak jak kolega napisal zmien mechanika .
-
No to jak to jest??? Guru tego forum poleca warsztat a wy ZMIŃ MECHANIKA ......Masakra.Czegoś tu nie rozumie
-
udaj sie do fachowców którzy robią bmw. we wroclawiu masz na olsztynskiej np napewno da rade.
-
Do warsztatu w zgorzelcu przyjeżdżają bmki z całej polski i niemiec. Adasio tam tylko robiłem poważniejsze rzeczy.
-
Kurcze nie lubię mieć racji ale też Ci mówiłem ,że zmiana na E65 i to jeszcze z dieslem może nie być dobrym pomysłem. Mogę Ci polecić warsztat od diesla w Wieliczce - gość podobno wie sporo :) Sam jeździ benzyniakiem hehe .Mam nadzieję,że uda się problem rozwiązać - powodzenia.