-
Aktywacja BMW ONLINE
Witam
Zabrałem się za poznawanie nowego auta i muszę przyznać, że w pewnych miejscach troszkę się gubię.
Na początek chciałbym poznać to cale BMW Assist i Online, chciałbym teraz skupić się na tym drugim.
Czy jeśli u mnie wygląda to tak
http://cl.ly/image/3t3w3T3I2n0x/IMG_1304.jpg
Teraz proszę mi powiedzcie w jaki sposób to aktywować czy w ogóle się da ?
Druga sprawa to do czego to w ogóle służy :) ?
-
Czytałem coś o tym w instrukcji kiedyś. Chyba wykupuje się abonament na internet u dealera BMW. Zajrzyj tam. Były opisane możliwości jak dobrze pamiętam.
-
No waśnie też przeglądałem instrukcje ale nie znalazłem żadnych konkretnych informacji na ten temat. Będę chyba musiał do nich zadzwonić i zapytać jak to wygląda
-
Wykupuje się aktywacje albo dostaje za free (przy zakupie nowego auta)
można sprawdzić wiadomości pogodę aktualności itd
Pytanie tylko czy działa w PL bo w DE bez kłopotu (koszt coś około 150 E)
W autach sprowadzonych z DE z opcją 633 jest wliczony pakiet transmisji na lat 10 karta sim jest w aucie,
W PL działa z opcji 644 i pobiera neta z naszej karty w tel
tu troche info o aktywacji tego ustrojstwa:
Jeżeli chodzi o BMW Online i internet to tutaj są wszelakie informacje:
Poniżej stanowisko BMW w temacie aktywacji wspomnianego wyposażenia:
„Jeśli klient ma adres w Niemczech, a także konto w banku niemieckim może wypełnić formularz w internecie, tak jakby klient niemiecki.
(If your customer has an address in Germany and also a German bank account he can fill in the application form in internet as if he were a German customer.)
http://www.bmw.de/de/de/owners/connecte ... s/new.html
to jedyna opcja, aby to uaktywnić, do czasu aż Polska nie podpisze umowy na Connected Drive.
W przeciwnym razie, nie będzie to działało.”
-
Aktywacja BMW ONLINE
Hmmm a to ciekawe bo nie mam ani 633 ani 644, tylko 638 czyli w takim przypadku nie ma możliwości żeby korzystać z BMW ONLINE ?
Edit
Czyli mogę poprosić kuzyna w DE o wypełnienie czegoś takiego i będzie śmigać ?
-
A ktoś z PL z tego korzystał/aktywował w e65?? Przydatne czy raczej bajer?
-
Wg mnie działa to słabo w PL , co innego w DE czy europie zachodniej - PL jak zawsze 100 lat za murzynami
kombinować można ale czy to takie bardzo potrzebne w codziennym użytkowaniu ??? jak dla mnie w skali od 1 do 10 plasuje się na - 987 pozycji rzeczy niezbędnych w aucie :nod:
-
A czy przypadkiem to nie bedzie pobierać informacji o korkach do nawigacji ? Tak jak to się dzieje w przypadku Google maps ? Bo jeśli faktycznie mogę tylko pogodę w tym sprawdzać to mało przydamtne
-
Będzie pobierać ale prawdopodobnie nie w PL bo u nas ten system działa bardzo słabo
-
A tak z ciekawości ma ktoś fotki podglądowe jak to wygląda?