-
Witam kolegów
Witam kolegów
Planuje za kilka miesięcy (nie ma pracy nie ma kołaczy:)) zakupić BMW 7kę, najpewniej w benzynie i najpewniej w Niemczech. Jak już pakuję kasę w auto, tak jak obecnie w Citroena 'C funf', to chcę przynajmniej wiedzieć za co płacę. Do tej pory żałuję, że zmieniłem Opla Antarę 3.2 V6 głównie ze względu na spalanie (20-22l/ miasto, średnie 15l) na Citroena w dislu, w który wpakowałem więcej do tej pory niż kosztowałoby mnie paliwo w Oplu. No i dźwięk V6....:D
Tak więc myślę, że 740i(bo sprawdzając mobile.de widzę, że 730i to prawdziwy rodzynek) będzie dla mnie najlepszym wyborem :D
Pozdrawiam
-
Witamy na forum...:peaceful:
-
W I T A M :becky:
kolego jak chcesz kupić e65 to polecam 745i/li - chyba najbardziej optymalna jednostka benzynowa
Diesle sobie odpuść bp to skarbonka
Pokaż w dziale allegro propozycje aut które chcesz kupić czy jechać oglądać - może coś doradzimy albo odradzimy :)
-
Dzięki ale na allegro nie będę zaglądał, bo naszym handlusiom nie ufam za grosz :) ale z mobile.de powklejam na pewno to może jakieś kwiatki na zdjęciach będą widoczne. Pojadę na pewno do Niemiec, może nawet uda mi się wyhaczyć auto przy salonie BMW - wystarczy, że po angielsku będą gadać. No i raczej 740i, bo chce wydać z 13-15tyś EUR(chociaż wolałbym bliżej dolnej granicy:)) , a po lifcie już chyba nie było 745(?).
-
Witam.
W poliftach nie ma juz 745i.
Ja ze swojej strony polecam ci poliftowe 750i. Koni wiecej a spalanie podobne.
Pozdro.
-
A pisząc spalanie podobne co masz konkretnie na myśli? Niby dane fabryczne podają różnicę 0.2l/100km, ale wiadomo, że to można miedzy bajki włożyć, a nie mogę znaleźć wartości na forum, pewnie ze względu na niewielką ilość posiadaczy 750i.
Obawiam się, że do pewnego stopnia muszę racjonalizować swój zakup. Co prawda przy obecnym dislu, który był głosem rozsądku:) moją połowicę szlag trafia, ale każdego kitu nie przełknie, za bystra jest na to ;)
-
Cześć. Też jestem na etapie szukania e65. Mieszkam w Niemczech wiec mogę pomoc z językiem. Powodzenia.