dziwny odg³os z silnika bmw e65 4,4
witam jestem nowy ... mam ma³y problem:
sory ¿e sie tak rozpisa³em
Poszukujê mechanika ale z prawdziwego zdarzenia cudotwórcy mo¿na powiedzieæ…lub magika
Powiem o co chodzi posiadam bmw e 65 2002 r. silnik 4,4 benzyna/gaz, przebieg 160tys (instalacja z wysokiej pó³ki raczej ona nie narozrabia³a)
Chcê sprzedaæ koledze auto i w momencie dogadywania wszystkich szczegó³ów us³ysza³em dziwny d¼wiêk wydobywaj±cy siê z silnika … od razu odwo³a³em sprzeda¿ w celu naprawienia autka pojecha³em do polecanych na forum M-auto nastêpnie do mechanika na kostuchnie i jeszcze do dwóch przypadkowych
PROBLEM DOTYCZY: dziwnego odg³osu z silnika najgorsze jest to ¿e nie jest zawsze on siê wydobywa!!! Po ostatniej wizycie w m-auto panowie zachowali siê bardzo profesjonalnie ¶ci±gnêli obudowê itd. os³uchali stetoskopem kazali siê przejechaæ aby wywo³aæ objawy tylko ¿e je¼dzi³em tam i z powrotem mechanik powiedzia³ ¿e nie s³ysza³ tak dobrze pracuj±cego silnika i ¿e na pewno co¶ mi siê pomyli³o …dopiero po 7 powrocie do nich us³ysza³ ten d¼wiêk lecz zanim ¶ci±gn±³ obudowê i zacz±³ os³uchiwaæ dok³adniej to d¼wiêk usta³…nie mo¿e go zdiagnozowaæ bo go nie s³yszy …
Co robiæ raz co¶ jest raz nie ma …brak innych objawów, brak b³êdów…
Ka¿dy poleca je¼dziæ tak d³ugo a¿ usterka bêdzie ci±gle – ale chyba nie têdy droga …
Jedyne podejrzenia to KOLEKTOR