-
1 załącznik(ów)
4:3 czy 16:9 montaż navi
Witam was. Mam takie pytanko planuje zamontować navi w swoim e38. I teraz pytanie które lepsze ?? 4:3 czy 16:9 ??. Napewno chce polskie menu.. i w przyszłość bedzie montowany zestaw audio, przednie głośniki w dzwiach plus głośnik niskotonowy i wzmacniacz. Na forum BMW-klub.pl, jeden z użytkowników przeprowadzał taki zabieg. Co wybrać ?? Czy opłaca sie dołożyć do navi 16:9 ?. Obecnie mam zamontowane takie radio
Załącznik 7707
-
16:9 lub 4:3 to tylko wyświetlacz i odt. kaset. Resztę masz w bagażniku. I tutaj ważna jest navi. Już od MK2 jest dostępny soft PL. ja polecam MK3 na CD lub lepiej MK4 na DVD mapy.
Co do wyświetlacza wybierz to co bardziej ci odpowiada, chociaż wiadomo że większy lepszy.
-
Na twoim miejscu nie wkładałbym navi 4:3.Zostaw sobie mid, zmien radio na ori cd bmw, doloz dsp i bedzie super.
Mało funkcjonalna jest ta navi, gorzej wygląda(moim zdaniem).
-
Ja zmieniłem w mojej MK II 4/3 na MK IV 16/9.
Powiem tak ,że zmiana na MK IV jak najbardziej słuszna , MK IV nie ma porównania do MK II czy do MK III.
Jeżeli chodzi o monitor to bardziej mi się dalej podoba 4/3 , lepiej pasuje do wnętrza e38 ,ale ja miałem czarna ramkę wokół niego.
-
to radio które mam teraz jest oryginalne bmw. Uruchamia sie jako BMW. Irytuje mnie to ze nie ma w nim MP3 i co chwile trzeba zmieniać płyte. Czyli jak radzicie ??
Bo mam do załatwienia w fajnych pieniądzach 4:3 razem z wiązkami i wzmacniaczem dsp, tunerem tv i navi mk3.
-
Sebekcenturion o ile mi wiadomo Becker traffic Pro ma mp3 w formie wyjścia AUX które masz z tyłu ponad kostkami ISO - możesz sobie kupić odpowiedni kabel i podłączyć za radiem a jacka do mp3 wyprowadzić gdziekolwiek chcesz np w schowku.
-
Zmieniarki w bagazniku nie masz ?
-
1 załącznik(ów)
Nie nie mam zmieniarki o dziwo. Ponieżej zdjęcie tyłu radia. Jaki kabel musiałbym kupić ??
Załącznik 7709
-
Dlaczego o dziwo?
Nie wszystkie miały zmieniarkę.
-
No to ja trafiłem na tą bez zmieniarki. a chce mieć możliwość podpięcia telefonu lub np. pendrive i w przyszłości chce pod oryginalne radio podpiąć wzmacniacz i do tego troche lepsze audio