Witam nie mam u siebie w e65 wzmacniacza L7 i tak praktycznie zero korzyści z idrive. Jak poprawnie zmostkowac kostki od podłączenia wzmacniacza żeby móc korzystać z idrive ? Kostka z optyka jest zmostkowana sprawdzałem MOST i wszystko niby ok.
Wersja do druku
Witam nie mam u siebie w e65 wzmacniacza L7 i tak praktycznie zero korzyści z idrive. Jak poprawnie zmostkowac kostki od podłączenia wzmacniacza żeby móc korzystać z idrive ? Kostka z optyka jest zmostkowana sprawdzałem MOST i wszystko niby ok.
Po odsłonach widać ze nie jedna osoba jest zainteresowana jednak nikt nie jest w stanie pomoc ... :)
A co chcesz zmostkować?
W przypadku logica zasila on kilka głośników(subwoofery, bodajże centralny, oraz średniotonowe z tyłu).
Reszta idzie z radia z przodu.
Po usunięciu wzmacniacza, zapewne konieczne będzie przekodowanie radia(ASK) na zwykłe stereo lub hifi.
W przypadku HIFI suby są zasilane z dodatkowego wzmacniacza w bagażniku, z tym że musiałbyś doprowadzić do niego sygnał analogowy z ASK
Wzmacniacz będę w stawiał ten sam logic7 lecz dopiero w wakacje gdy będę będę w Polsce . A co do zakładania pętli na swiatlowod to mam założona a idrive nic zero funkcji . Nie byłem pewny czy to wystarczy czy też w dużej kostce się coś mostku je.
Kolego nie mam pojęcia bo tak nabyłem auto dodam że około 4 miesięcy temu poprzedni właściciel wymieniał akumulator i na 99% nie robił rejestracji akumulatora czy to może mieć jakiś wpływ i od czasu do czasu potrafią mi delikatnie głośniki za charczec.
Jak najlepiej to sprawdzić ? Jak sprawdzałem most w schowku to niby cały obieg światłowodu jest bo gdy coś odołączyłem to tam się nie swieci.
I mam jeszcze pytanie czy gdy podłączenia do kompa to wykaże mi co może być uszkodzone ? Mam do zakupienia w dobrych pieniądzach cały zestaw netbooka interfejs i programy tu opis po przetłumaczeniu:
nterface USB OBD2 do BMW - INPA / Ediabas - K + DCAN
Laptop Dell D430 tym 12,1 cala 2gb, duocore
dobra bateria
W pełni zainstalowany i pracy
Możliwości
- Czyta i usunąć błędy, poduszka powietrzna, zarządzania pracą silnika, oświetlenia, itd
- Synchronizacja EWS
- Programowanie włączyć NCS expert.mp3, odtwarzacz CD spust itp
- Współpracuje z INPA, NCS, GT1, ekspert SSS i PROGMAN
-Również Zainstalowane WDS, EPC i TIS
Wsparcie protokołu:
1. Szybkie D-CAN i PT-CAN (500 kbit / s) (od 2007)
2. Wolno K-CAN (100 kbit / s) (do 2007 roku)
3. Protokół Standardowy BMW (interfejs BMW OBD).
D-CAN:
- E60, E61,63, E64 od 03/2007
- E83 od 09/2006
- E81, E85, E86, E52, E87, E89 od 03/2007
- E90, E91, E92, E93 od 03/2007
- E70, E71 (nowy model X5)
- F-Series, F01, F07, F10, F11, F20, F30, tylko czytanie i RESET
- Mini modele, R56 (nowy model MINI)
K-puszka
-E23, E24, E28, E30, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E52, E53
-wszystkie modele t / m 2007
PT-CAN, K-CAN dla starszych modeli, "Interfejs BMW OBD" dla starszych modeli "
- Od 1995/98
Kompletny pakiet
Kabel interfejsu i nauka
-incl laptop gotowy do użycia
System kabli i pełni przetestowane
demonstracji i wyjaśnienia, także na własnym samochodem
tu zdjęcie z aukcji
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de3c07443c12.png
czy tym pakietem da rade dokładnie zdiagnozować co jest uszkodzone i czy można też programować tym bądź kodowac ?