-
Problem z Mocą!
Chłopaki dalej coś boli maszynę jeżdżę niby w porządku ale według danych technicznych powinna przyśpieszać w 6.6 do setki niestety zrobiłem 3 strzały ze stoperem do setki i 10 sekund kolejna sprawa v max niby 250 patrzyłem też na filmiki na youtube i wyciąga 250 ja ledwo do 225 dociągnołem gdzie szukać czy jest możliwe że może być rozrząd o jakąś dziesiątą część milimetra przestawiony czy raczej były by też jakieś inne dodatkowe objawy typu problem z odpalaniem?
-
U mnie słabsze M70 robi 250 z palcem w nosie. Rozrząd ustawiony na blokady i przewinięty wielokrotnie? Tutaj wiele do powiedzenia ma też wydajność pompy paliwa, której utraty się nie czuje.
Podjedź na hamownię i wrzuć wykresy, można z nich wiele odczytać.
-
ok jak podjadę wrzucę nie inwestowałem w blokady 500 zł pod jeden samochód więc tak jak piszę istnieje możliwość że może być niedokładność jakaś tam w dziesiątkach mm ale pali ładnie i nie stuka stąd moje pytanie odnośnie rozrządu
-
To jak bez blokad ustawiłeś ten rozrząd jak tu nie ma znaków? Jak sprawdziłeś, że wałki są dokładnie ustawione co do stopnia? Z blokadami to zajmuje parę godzin...wredne pod tym względem są te silniki, ustawisz, obrócisz i jest źle.
-
pierwsze co znalazłem górny martwy punkt zablokowałem koło zamachowe tam masz znak a wałki ustawiasz do szpilki głowicy masz wycięcia na zębatkach użyłem wiertła aby sprawdzić czy wycięcie jest na wprost szpilki