-
Witam szanowne grono :)
Witam, szanowne grono siódemkowiczów - stoje przed zakupem swojej pierwszej 7mki.
temat BMW, szczególnie klasyka nie jest mi obca.
przymierzam się do kupna auta byc może poprzez forum - interesuje mnie wybór między E38 728i Manual a E32 730i M60 Manual
mam nadzieje że znajde tu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania - a może nawet i swoje wymarzone auto.
-
Ja osobiście wybrał bym 728, miałem ten silnik w e39, bez awaryjny. POLECAM
-
W I T A M :welcome:
728 w e38 to mega dobry wybór - polecam
-
jedyny minus jeżeli można to nazwać minusem to osiągi, nie jest to demon prędkości w porównaniu z mocniejszymi jednostkami typu 4,0 w górę,
-
dzieki za odpowiedzi - duzy skok spalania jest w E38 miedzy 2,8 a 3,0?
celuje generalnie w 2,8 w manualu, chciałbym skórę i ori hak - zobaczymy - rynek jest troche pusty przy moich kryteriach, lub drugi koniec polski... :P
-
Nie lekko jest. Ja swojej szukałem ok 8-mc, jeździłem po całej Polsce, różnie było czym sprzedający bardziej zachwalal tym gorzej było w realu.
-
2.8 to r6 a 3.0 to juz V8... 2 garki zawsze wezmą coś więcej ;). Mi e38 z motorem 2.8 nie spalała więcej jak 12-13 litrów.
-
Tak jak zauważył Jakub, różnica z tymi silnikami nie wynika ze spalania, a z kosztów serwisu pomiędzy R6 a V8. Śmiało można przyjąć różnicę 1 do 1,50.
-
tak więc trzymam się 728i w manualu - niestety faktycznie, lekko nie jest... :)