-
Servotronic
Witam. Po regeneracji maglownicy i złożeniu auta do kupy nie działa mi servotronic. Kostka została założona poprawnie. Wyjechałem na przejażdżkę i wraz ze wzrostem prędkości nie zaczęła utwardzac się kierownica. Co może być przyczyną?
Nikt nic nie wie na ten temat?
-
-
Jak kostka dobrze siedzi i piny całe,nic nie urwane to może trzeba kalibracje zrobić.Mi jak robił znajomy kalibracje DD to własnie ustawiał kierownice idealnie prosto,żeby wszystko grało z czujnikiem skrętu.Ale może sie myle i może coś zrąbali przy maglownicy.
-
To się obawiam musze pojechać do magika od bmw. Może on coś poradzi. Dzięki za radę na pewno to sprawdzę. Jak mogę wiedzieć ile zapłaciłeś za kalibracja?
-
Robił mi kompleksowo różne rzeczy,wgrywał nowego softa do silnika i skrzyni.Płaciłem za całośc więc nie pamiętam co za ile,ale skrzynia na nowym sofcie śmiga super.
-
Za kalibracje to nie powinienes duzo zapłacić bo to moze zrobic każdy kto ma inpe i zwykły kabel z allegro. Lepiej kup sobie kabel sciagnij inpe i sam sobie zrobisz bo to nie jest az takie skomplikowane a kabel sie przyda do późniejszej diagnozy.
-
Możecie coś polecić jeśli chodzi o kable?
-
Na alledrogo haslo bmw interfejs i masz do wyboru do koloru. Taki 70-100zl bedzie ok
-
jak inpa zrobić kalibrację ?? Z którym modułem trzeba sie połączyć. Dzieki