witam będę wymienial klocki przód i tył jakieś 2 tygodnie temu wyświetlił się komunikat o wytartych klockach. mam pytanie czy czujniki mogą zostać stare czy koniecznie muszę wrzucić nowe bo inaczej komunikat nie zniknie?
Wersja do druku
witam będę wymienial klocki przód i tył jakieś 2 tygodnie temu wyświetlił się komunikat o wytartych klockach. mam pytanie czy czujniki mogą zostać stare czy koniecznie muszę wrzucić nowe bo inaczej komunikat nie zniknie?
Muszą być nowe, bo ich konstrukcja to wymusza.
Czujniki masz wbudowane w klocki hamulcowe. Przy ich granicznym wytarciu sygnał podawany jest na komputer i wyświetla komunikat.
No chyba, że to nie klocki tylko problem z kabelkami :)
potwierdzam mi się kabelek przetarł i też wywaliło info ;) sprawdź kabelki
Ja tam nie mam czujników wbudowanych w klocki :wink:, wymienialem same czujki na boscha , koszyt ok.35 zl
Matriksowi chyba chodziło bardziej o umieszczenie tego czujnika, a nie o to że jest on zintegrowany z klockami. Koszt 1 czujnika to ok. 10-15 PLN w zależności od producenta.
Mam ten sam piękny komunikat :) powód znany, załamany - wytarty przewód na czujniku, bo czujniki nowe :D
Można zrobić zworke i komunikatu nie bedzie.Ale to drucik zdeka 😈
Mi również się przetarl to zlaczylem go przy pomocy złączki do kabli telefonicznych http://www.telef.pl/sklep/product.php?id_product=852 działa super ;D