Pojawia mi sie taki kod 5D65,potrzebuje kogos kto wyjasnil by pochodzenie takiego bledu i jak sie zabrac do likwidacji.Dziekuje za pomoc.
Wersja do druku
Pojawia mi sie taki kod 5D65,potrzebuje kogos kto wyjasnil by pochodzenie takiego bledu i jak sie zabrac do likwidacji.Dziekuje za pomoc.
Jaki opis pojawia się przy tym błędzie?
Active roll stabilization failure, directional valve status i kod 5D65, wiem ze to jakis zawor kierunkowy ale gdzie ten zawór sie znajduje to zagadka...
Domyślam się, że masz Dynamic Drive?
Za prawym przednim kołem(w nadkolu, analogicznie do webasto w lewej) jest blok zaworów. Są tam elektrozawory oraz czujniki ciśnienia.
Jeśli chciałbyś szukać elektrozaworu, to polecam poszukać całego bloku, poniważ były co najmniej 2 rodzaje bloków, różniące się średnicą gwintów dla czujników ciśnienia oraz elektrozaworów
Dziękuję za fachowa odpowiedź.Czy bede musial wszystkie te czojniki czy zawory wymienic czy to jest jeden dedykowany do tego kodu błędu?
Należałoby w WDS sprawdzić, którego zaworu to się dotyczy.
Tylko jak wspomniałem, spotkałem się z 2 średnicami gwintów, więc może się okazać, że zakupiony zawór nie będzie pasować
Dziękuję bardzo za pomoc, zajrze do WDS i odnajde w aucie gdzie sie znajduje owy zawór aby przekonac sie jaki gwint wystepuje w moim modelu.Mam tylko nadzieję, ze to tylko zawór...a i jeszcze pytanie...czy taki blad moze byc powoden niskiego poziomu plynu hydraulicznego w spomaganiu?
A ubywa Ci płyn?
Kiedyś miałem podobny przypadek i problemem okazał się jeden z przewodów, który przeciekał
Nie mam kiedy zajrzec do auta...duzo pracy w pracy.Opisze do konca jak uda mi sie uwiklac z tym problemem...zagladaj tu czasem w update...pozdrawiam
Plyn sprawdzony i jest na odpowiednim poziomie, odkrecilem dzis nadkole i znalazlem mase czujników. ..teraz,ktory to czujnik jest odpowiedzialny za błąd....??