- 

zderzak przedni e38 
		Witam.. widze ze byl temat pare lat temu ale nic sensownego... rozwalilem zderzak wczoraj i patrzac na ceny na allegro to dramat za uzywke... lakiernicy mowia ze jak zamienniki to tylko jakos Q bo jest jedyna ktora pasuje na aucie... i moje pytanie czy ktos juz mial doczynienia z tym... bo na allegro zderzak zamiennik jakosci Q kosztuje 170 zł a stony internetowe pisza ze jakos Q to orginal bez logo czy to prawda? 

- 

Daj sobie spokoj z zamiennikami.Jesli chcesz tanio to kup pekniety w kilku miejscach, oddaj do spawania i malowania i sie zmiescisz w 500zł.
 Jakis czas temu widzialem na tablicy goły za 100zł w kilku miejscach pekniety, ale bez ubytkow.To wg mnie najlepsza opcja dla Ciebie.

- 

tak tylko jakby jest grudzien swieta itp i jakbym mial wolne 500 to kupie fajny pod kolor... a z tego co pisza to musi pasowac pomaluje sam zaloze sam wiec powiedzmy koszt w calosci ok 200 zl i to ta roznica dlatego chcialbym wiedziec jak to jest z ta jakoscia Q bo zwykle to wiem ze nie pasuje ni cholery... pozdrawiam i zycze wszystkim wesolych swiat i malo awaryjnosci w waszych 7er 

- 

Zderzak jakości Q jest taki sam jak oryginał (wygląd) materiałem natomiast jest bardziej "twardy" niż oryginał takie moje spostrzeżenie. Miałem przyjemność lakierować i oryginał i Q i gdybym dobrze jednemu się nie przyglądnął to różnic bym nie znalazł. Tylko nie wiem jakiej firmy był ten Q, "Chińskiej" czy "Mniej Chińskiej" więc może się różnic bardziej. Zamów go, a będziesz miał 10 dni na zwrot jeżeli coś nie będzie pasować. Jeżeli przypasuje to tylko lakierowanie. A jeżeli kupować ori, to tylko w b.dobrym stanie bez uszkodzeń, bo ten materiał wdzięcznie się nie spawa, i lubi popękać w tych miejscach. Nie mówiąc jeszcze o szpachlowaniu tych miejsc itp

Pozdrawiam.

- 

miałem ten sam problem bo kupiłem samochód z zamiennikiem ..... nie sądzę żeby jakiś zamiennik nawet Q był jakościowo jak ori , u mnie halogeny pasowały jak świni siodło , na belkę wzmacniającą też pasował jak pasował nie wspomnę co przechodziłem jak spryski zakładałem 

- 

na allegro jest teraz sama skorupa za 50 zl wystawiona
 drugi  jest za 100 na olx

- 

Widziałem cię pod przychodnią w poniedziałek robiło wrażenie jak nim tarłeś po zolu 

- 

Mogę się wypowiedzieć ??

Posiadam 730 D e38 czyli diesel ... Mój  dobry kolega i ja uszkodziliśmy zderzaki . Jak ktoś ma diesla to wie ze  przedni zderzak to ciężki temat ... Ja szukałem długo  , kupiłem nie w  kolorze lekko uszkodzony dałem 600 bez malowania . Kolega wyszedl z  innego założenia kupił na allegro 120 zl . Wnioski , miałem 2 zderzaki w  reku materiał wykonanie gorsze , byl problem z wlozeniem halogenów .  Wnioski na aucie minimalnie gorsze spasowanie jak ktoś wie ze zdzerzak  był wymieniany to zauważy , zderzak ori uzywka pasował idealnie

- 

Kamiloo zderzak do diesla jest taki sam jak do benzyny :topsy_turvy: inne są halogeny i kratka. Więc nie wiem z czym miałeś ciężko ... 

- 

Elvis ja chciałem mieć or od diesla szukałem nawet kratki samej . ludzie ładują od benzyny i normalne halogeny długie i też jeżdzą . Można tez od benzyny zderzak i kratke od diesla ale nie było