-
Licznik:C
Witam. Dzisiaj podczas trasy nagle włączyla mi sie kontrolka ASC I ABS oraz przestal dzialac predkosciomierz i stan paliwa skacze :C po wpadnieciu w dol zaczelo normalnie dzialac po czym po 20 km znowu wyskoczylo . Co to moze byc drodzy forumowicze ?? i jaki koszt tej czesci ? Dzieki z gory :)
-
tylny lewy czujnik ABS sprawdź
-
-
Wygląda jak sterownik ABS, ich stan się lubi pogłębiać, na początku jest jeszcze możliwa regeneracja, na pewnym etapie już tylko wymiana, poszukaj w necie, to dość popularna przypadłość, szczególnie w e39. Polecam podchodzić ostrożnie do tematu wymiany na używany bo znajomy kupił 4 szt. zanim jakiś nadawał się w ogóle do regeneracji...
-
Najprościej podłączyć inpę zobaczyć co to za błąd, jak czujnik to można kupić jakiś tani i sprawdzić lub zamienić stronami, ale tutaj ostrożnie bo czasami siedzą tak mocno że mogą się urwać i trzeba rozwiercać.
Ja tak miałem, że po 4 km od kupna samochodu po przejechaniu przez małą dziurę w asfalcie zaświeciły się kontrolki, potem po czasie wariował prędkościomierz, ekonomizer. Kupiłem pierwszy lepszy w sklepie czujnik, autolog za 100zł i działa już 2 lata.