-
zimny silnik
jak juz kiedys pisalem jestem nieszczesliwym posiadaczem osemki ktora nie pali na jedna strone cylindry 7-12 gdy jest zimna po wielu nietrafionych expertyzach w bosch dienst i bmw w monachium chodzi mi po glowie mysl by wymienic caly silnik i znalazlem cos takiego na ebayu
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...tab%3DWatching
cena jest super choc martwi mnie fakt ze silnik stoi wymontowany juz kilka lat i tu moje pytanie jak sadzicie czy warto cos takiego kupic i przekladac a ze silnik jest w starych dedeerach niedaleko polskiej graniicy olszyna to czy ktos moze mi doradzic w tych okolicach jakis dobry zaklad ktory by sie podjol takiej przekladki
-
Moje zdanie jest takie:
odpuść sobie !!!!!
Nie wiadomo co to za silnik, tzn. na ile jest dobry, czy ma kompresje, czy nie zaleje się i tp.
Jak już chcesz kupować, to szukaj takiego, co jeszcze jest w aucie przeznaczonym do rozebrania na częsci, byś mógł na spokojnie sprawdzić czy i jak pali, czy wchodzi na obroty, i tp. i td....., ewentualnie się przejechać gratem by sprawdzić czy silnik ma moc.
-
Z opisu wynika,że ma tylko 130 tyś km,być może.Jeśli stał w suchym pomieszczeniu nic mu nie będzie,ja też kilka lat temu kupiłem silnik m20b25,który leżał kilka lat w garażu,z zewnątrz zakurzony jakby z 50 lat przeleżał,ale zamonowałem go i pracował jak nowy.Jeśli jesteś z Monachium silnik możesz przemienić na miejscu,polecam warsztat "AutoHobby" w dzielnicy Passing(niedaleko szrotu),kilka razy tam reperowałem auto.
-
Pogadaj z Mięsny 730 on ma namiary na gościa co ma na prawde świeżutki motorek z 750 z końca produkcji ;) Cena też była spoko