-
Witam forumowiczów
Witam!
Od dwóch tygodni jestem posiadaczem tej super kultowej limuzyny jaką jest e32.
Kupiłem ją w sumie za grosze, ponieważ nie jeździła na benzynie, tylko na lpg, ale sprzedający mi ją właściciel "elektromechanik" stwierdził, że przepływomierz padł i trzeba go wymienić. Poza tym jest w niej jeszcze trochę pierdół do zrobienia typu drążki, stabilizatory itp. ale to wszystko z czasem, bo wpadła w moje ręce i nie pozwolę jej tak zaniedbać jak zrobił to jej były właściciel.
Chciałbym przy tej okazji zaprosić kogoś kto ma problemy z odpalaniem na benzynie na priv, chętnie pomogę.
Jestem też posiadaczem Bmw e30 w które wsadziłem silnik od e36 m42 i w razie problemów coś tam na jej temat wiem :)
-
Witaj i gratuluje samozaparcia :)
P.S. wsadzic m42b18 do e30 to czyste plug and play, calosc z wyciagnieciem, wlozeniem i odpaleniem to mile zajecie miedzy sniadaniem a obiadem :P
-
Jasne, że tak. Za wyjątkiem wiązki i wydechu bo był trochę kombinowany... No i miski olejowej.
-
witam kolejnego posiadacza e32 , chętnie zobaczę fotki samochodu :) miłego użytkowania auta i forum :welcome:
-
Wiazke mialem cala z m42 tylko wtyczki przelaczyc i przecisnac do schowka zeby kompa wrzucic, wydech mialem uciety na wysokosci skrzyni wiec wystarczylo polaczyc, ale za chiny nie potrafię sobie przypomniec zebym mial jakis problem z miska przy wkladaniu.
-
Miska musiała być od M40 bo w tym M42 z e36 była odwrotnie i nie wszedłby silnik. Opierałby się o zawieszenie.
wiązke też miałem ale przerobić wtyczkę musiałem bo poprzednia była inna, a jasnego, przejrzystego schematu długo szukałem.
-
7 załącznik(ów)
Trochę spóźnione fotki, ale przy aucie zawsze coś więc nieumytego i brudnego w srodku nie ma co pokazywać ;)
Tak się prezentuje:
Załącznik 7795Załącznik 7796Załącznik 7797Załącznik 7798
Teraz środek (uwierzcie mi że był w opłakanym stanie i brakuje kilku rzeczy) :
Załącznik 7799Załącznik 7800
Podsufitka woła o pomstę do nieba ;)
Załącznik 7801
Teraz finał ;) (Gość przede mną wstawił kanapę od e34 kombi, oparcie było przymocowne za pomocą słynnych trytytek :D)
http://zapodaj.net/41e0feeae582d.jpg.html
http://zapodaj.net/07926f5eef6dc.jpg.html
-
Dobra baza, ale te szyby oklejone masakrycznie wyglądają i pomyśl o zmianie felg na jasne bo te kompletnie nie pasują bo wszystko się zlewa
-
A mi się własnie podoba ;) chociaz szyby faktycznie trochę karawanem zajeżdżają, ale felgi pasują ;p gusta guściki
-
powolutku sobie to ogarne, bo funduszy brakuje, ale fele bardziej ciemne zrobie, bo wtedy ladnie tarcze się wyrozniac beda ;) na razie poprawiam wszystko po rekach które powinny grzebać w golfie III a nie w eXX hehe