-
przekladnia
witam takie pytanie..zmienialem przekladnie i chodzi mi o to ze zaczyna mi ciec plyn spod srub co ida przewodami od pompy wspomagania dwa razy zmienialem podkladki takie srebrne i dalej cieknie.... czy mozna uzyc podkladek miedzianych czy jest jakis inny sposob by to ogarnac....??????? moze ktos ma jakis podly plan na to??? :)
-
Ja jak wymienialem plyn to zalozylem nowe miedziane podkladki i tez sie saczylo troche. Potem po prostu mocniej dokrecilem
-
Podkładki srebrne są stalowe i w życiu na nich się nie uszczelni. Stosuje się podkładki miedziane, które się poddają. Zalecam zawsze nowe.
-
dzieki jutro zobaczymy co z tego bedzie :)
-
Halo halo, dlaczego srebrne sa stalowe ?? przeciez moga byc rowniez alu i sa wlasnie do tego przeznaczone aby uszczelniac.
-
no wlasnie takie byly... podmienialem zmienialem i dalej ku.....p....a... :)
-
Aluminiowe się też nie nadają, w hydraulice używa się miedzianych. Te aluminiowe, za szybko pękają i słabo się odkształcają. Zresztą widać to w tym przypadku, że słabo to wychodzi.
Rozbierz, wyczyść do sucha, załóż miedziane I będzie spokój.
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Martynka
Powiem jedno... hahaha.
tzn....??????
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Martynka
Powiem jedno... hahaha.
To w takim razie pomóż koledze, czemu wymienia na aluminiowe, dokręca i nadal cieknie. Wszędzie w TISach do BMW masz wyraźnie napisane, żeby używać tylko miedzianych.
Dziś w drodze z pracy podjechałem do zakładu hydraulicznego, gdzie zakuwam przewody i również potwierdzili, że aluminiowe można sobie wsadzić tylko tam, gdzie jest niskie ciśnienie.