[mechanika] Głowica... zdjecie i planowanie. coi jak ?
Witam wszystkich...
Mam problem, mianowicie w wodzie w chlodnicy pojawil sie olej... po odkreceniu odpowietrznika zamiast pary czy wody leci "smietana". Po odlaczeniu weza od chlodnicy to samo i to sporo tego :/ ...
W zwiazku z tym mam kilka pytan. Wiem, ze nigdy nie wiadomo ale chcial bym wiedziec czego moge sie spodziewac. Czy to tylko uszczelka pod glowica czy ktorys z kanalow sie przepalil czy co? Najgorsze jest to, że bylo to robione nie dalej niz poł roku temu:/ Ciekaw jestem czy to wina zlej eksploatacji czy blad mechanika ktory dociagal glowice.. Powiem jedynie ze staram sie dbac o moja bunie.. Fakt iz lekkiej nogi nie mam ale to chyba nie ma az takiego wplywu.
Mam jeszcze pytanie czego potrzebuje do zdjecia glowcy ? co z rozrzadem ? i co najlepiej odrazu wymienic.. jakies uszczelniacze czy co tam jest .. wtedy mi mowili zeby nic nie robic bo "po co ? " ale doszedlem do wniosku, ze fakt koszta troche wzrozna ale bede mial juz wszytsko zrobione.. Prosze o pomoc.
Daniel.
P.S. Nie wiem czy w opisie wszystko jest BMW 735i Manual M30B35 Gaz II gen. (parownik)