Witam , Mam taki problem z moim m52 ze czasami kuleje mi na benzynie a na gazie pracuje ok
Wersja do druku
Witam , Mam taki problem z moim m52 ze czasami kuleje mi na benzynie a na gazie pracuje ok
kuleje tzn. co sie dzieje ? ja mam podobny problem , mi lekko wibruje na biegu jałowym na benzynie i rano nie wkreca sie tak ochoczo na obroty na pierwszych dwóch biegach, na gazie ok
Wtryski, układ paliwowy albo sondy. Zacznij od podłączenia do kompa ;)
ja tez obstawiam wtrysk , tylko nie zawsze mi tak sie dzieje , wczoraj postanowiłem trochę pojeździć na benzynie i zamiast lepiej to gorzej musiałem przejść na lpg
a jeśli któras sonda bedzie uwalona to na gazie bedzie normalnie chodził? gaz oczywiscie sekwencja
Niestety ale NIE
czyli sondy mam ok bo na gazie ok jest , wyjać wtryski od bp?
Może sprawdz pompe paliwa,jakie daje ciśnienie.Jak będzie słabe to wymień najpierw filtr paliwa.
ja właśnie zakupiłem komplet wtrysków bo już wszystko wymieniłem na nowe i nadal się dusi i zalewa cylindry. Niebawem biorę się za wymianę i zobaczę czy wreszcie trafiłem i pomoże.
Dzisiaj gadałem z gazownikiem i powiedział ze najlepiej odpiąć gaz i pojeździć bo sterownik z gazu możne świrować i moze odcinać prąd do wtryskiwacza, Mechanik doradził mi to samo