-
Ogrzewanie e65 naprawa
Przymierzam się w końcu do naprawy ogrzewania a szczególnie prawej strony bo tylko wieje chłodem.
Chcę sprawdzić po kolei pompka elektryczna > zaworki wody > klapa ciepłego powietrza w nagrzewnicy
Wolałbym aby były to te pierwsze dwie rzeczy a nie klapa w nagrzewnicy co się wiąże z demontażem konsoli
Czy jest jeszcze coś oprócz tych rzeczy na które należy zwrócić uwagę? Myślałem też aby założyć trójnik w miejsce zaworków aby je wykluczyć
-
Niestety dalej lipa
Termostat sprawny, pompa elektryczna sprawna, zawory działają a prawa strona nie grzeje, w dodatku lewa strona tylko ledwo letnim powietrzem przy dzisiejszych mrozach
Macie jakieś pomysły bo ręce opadają, czy są jeszcze wewnątrz nagrzewnicy klapy które otwierają/zamykają zimne-ciepłe powietrze?
A może by tak odkamienić cały układ np takim środkiem PRESTONE?
-
-
-
Czy zwiekszenie obrotow silnika powoduje roznice w ogrzewaniu?
-
Mam dokładnie to samo.
Jak sprawdzałeś pompkę elektryczną,bo działać podobno może ale za słabo i to może byc przyczyna,jutro zakładam nową i zobaczymy czy wróci ciepło.
-
Bez względu na obroty nie ma żadnych zmian, w ukrytym menu temperatura silnika oscyluje w zakresie 100 - 104 stopni
-
Jak wy sprawdzacie te pompki? Na krotko czy tam gdzie jest wpieta oryginalnie?
-
Słychać że chodzi, daje się też usłyszeć jakiś ruch wody no i szlauchy do nagrzewnicy gorące tzn że pcha :)
-
O to mi chodzilo. Skoro weze gorace i wode pcha to pompka ok. Trzeba szukac dalej, zostaje albo sama nagrzewnica albo... hmm ciekawe czy panel steruje temperatura prawidlowo