-
e30 v12 problem silnika
witam jestem nowy posiadam e30 cabrio z silnikiem z 5.4 z e38 mam do panstwa kilka pytan mianowicie przed wczoraj wyjechałem kantem z garazu wszystko ładne chodziło az problem zaczoł sie tego samego dnia od pompki paliwa gdy stał w garazu wkrecal sie na obroty az wszystko gwizdało wyjechałem na droge zaczoł sie dławic strzelac jakby był na lpg az wkoncu strzelił i zgasł na drugi dzien wymieniłem pompke na oryginalną z e38 auto ładnie zagadało wyjechałem na droge i najpierw ładnie chodzilo po około 2km zaczoł szarpac dławic sie i wkreca sie tylko do 4tys obrotów wpakowałem kupe kasy w tą przeróbke i ciągle jakis problem jest prosze pomóżcie pozdrawiam i czekam na wiadomosci dodam ze katów nie ma sondy nowe
-
Takie pytanko...czy układ wydechowy jest dopasowany do pojemności...tzn czy zastosowane są odpowiedniej średnicy rury czy zostało coś z E30?
-
układ wydechowy był robiony na zamówienie wiec to odpada z e30 nc nie zostało ze sprawy wydechu
-
ja bym podjechal do warsztatu ktory ma manometr do mierzenia cisnienia paliwa , podlaczyl do auta i jezdzil obserwujac co sie dzieje z cisnieniem paliwa i czy faktycznie spada podczas spadku mocy , jesli tak to umarla pompa , regulator cisnienia paliwa lub filtr , jesli cisnienie nie spada szukaj po elektryce .
-
Mi to wygląda na EML, ale bez DISa to wróżenie z fusów.
-
panowie a moze to bedą sondy? dzisaj odpaliłem i chodził ładnie tryb awaryjny silnika takjakby sie wyłączył wieczorem wjezdzałem do garazu i znowu jakos dziwnie chodzł dodam ze katów nie ma wydech był spawany od podstaw z kwasówki jest tylko tłumik srodkowy od e38 i wogóle jesli katów nie ma a sondy załozone to wogóle bedą działac? bo troche poczytałem i róznie piszą a moze ktos wie jak oszukac sondy? tzn komputer
-
-
z sondami bez katów jest różnie, często brak spowolnienia spalin po wycięciu katów prowadzi do błędnego odczytu.
-
4 sondy no własnie jest z tymi sondami problem bo zeby katy załozyc to niema juz w kancie mejsca;/
-
jeżeli aż 4 sondy to jedź na sterojenie silnika i po kłopocie napisza program pod wersję bez katów lub 2 sondy