-
Problem z PDC
Siema mam mały problem tzn pdc mi nie działa miałem do wymiany jeden czujnik po wymianie to samo.
Dodam ,ze na komputerze nie chce się wgl otworzyć opcja pdc. Czy może to świadczyć o tym ,ze zostały dołożone tylko listwy aby ładniej wyglądało przy sprzedaży?
-
jak wpinasz wsteczny to "gong" się odzywa???? sprawdź czy masz moduł, prawy tył nad akumulatorem dwie wtyczki (żółta, (niebieska lub biała)), jak nic tam nie mam to masz odpowiedz.
-
Jak wpinam wsteczny to po prostu piszczy jakby nigdy nic :D
-
no to jak piszczy to jeszcze któryś czujnik jest uszkodzony ;)
wrzuć wsteczny i przyłuż ucho do każdego czujnika jak tyka to jest dobry :)
-
A u mnie raz piszczy raz nie.. Raz dziala a raz nie.. Nie zalezne od dolow, wydawalo mi sie ze po polerce lakieru tak sie stalo ale umylem dokladnie czujniki i jest to samo.. czasem jak piszczy i nie dziala wystarczy ze klikne ze dwa razy na "PDC" i ladnie dziala.. i o co tu chodzi? Juz zadnych pierdol typu ringi itp nie mam wiec nic nie zakloca pracy PDC
-
U mnie wgl nie działa czujniki sprawne bo wszystkie piszcza czy tykaja jak przykładam ucho moduł jest bo wystaje zółta kostka wiec nie wiem co to za przyczyna ? A moduł dokładnie znajduje sie nad akumulatorem za metalowym pałąkiem koło masy bezpieczników wiec chyba go mam :) Głowny problem jest ,ze komputer nie czyta funkcji pdc jak bym jej nie miało.
Dodam ,ze według vinu samochod ma pdc :)
-
Sprawdź każdy czujnik (przód i tył) wystarczy wrzucić wsteczny i każdego delikatnie dotknąć to poczujesz delikatne " mrowienie " jest wyczuwalne. Raczej innej przyczyny nie ma skoro załącza się, piszczy a nie działa ;)