aż mi głupio pytać ale pilnie potrzebuje uruchomić zapalniczke w samochodzie a poszedł mi bezpiecznik, niestety mój niemiecki jest zerowy i nie mam bladego pojęcia, który to będzie bezpiecznik :(
Wersja do druku
aż mi głupio pytać ale pilnie potrzebuje uruchomić zapalniczke w samochodzie a poszedł mi bezpiecznik, niestety mój niemiecki jest zerowy i nie mam bladego pojęcia, który to będzie bezpiecznik :(
Zawsze można jeden po drugim sprawdzić .....
Poszukaj na forum. Była podawana pełna lista bezpieczników. Nie mam teraz jej pod ręką więc Ci nie powiem który to konkretnie ale lista była po angielsku a nie po niemiecku więc może będzie Ci łatwiej :)
Dobra znalazłem. To powinien być bezpiecznik 52 i 66. Te akurat znajdują się w bagażniku nad akumalatorem.
Dziś mi klucze wpadły do zapalniczki na włączonym silniku - wszystko reszta jasne :).... dzięki forum już wszystko wiem :)
pozdrawiam
Ba po polsku też była :]Cytat:
Zamieszczone przez Damias
A ja podłączę się pod temat. Miałem podobny problem z zapalniczkami - przednią i tylną. Wymieniłem bezpieczniki ale niestety nie przyniosło to rozwiązania problemu. Prądu dalej nie ma ani w jednej ani w drugiej zapalniczce. Co dziwne, prąd do klapki dochodzi bo ją podświetla. Co to może być?
Sprawdź jeszcze bezpiecznik nr 42 Zapalniczka, oświetlenie wnętrza (podsufitka)no i bezpiecznik nr 52 i 66 bo wedle mojego schematu te bezpieczniki odpowiedzialne są za zapalniczkę (ale te już sprawdzałeś)Cytat:
Zamieszczone przez JACEK R
Nie sugeruj się tym ze jest podświetlenie zapalniczki bo prąd do podświetlenia jest brany od oświetlenia wnętrza lub od świateł postojowych