-
Cześć wszystkim !
Witajcie . Jestem Kuba i mimo, że ze mnie gówniarz (18 lat) od około 2 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem E38 z 1996r. ,dokładnie jest to 2.8 w LPG i Steptronicu . Jestem tak zakochany w tym samochodzie, ze chyba będzie to mój pierwszy wóz po zdaniu prawka i ostatni , mam plan ją tylko sukcesywnie doposażać we wszystko co można było mieć w E38 V12 mocno zastanawiam się też nad swapem na 4.4 v8 lub chetniej v12, no i przede wszystkim doprowadzić do takiego stanu w jakim wyjechała 18 lat temu z fabryki .
Oto poglądowe zdjęcie Beaty :
http://p1.bikepics.com/2014/08/15/bi...89577-full.jpg
-
Witam, a co w tym aucie jest takiego, ze chcesz inwestowac kase w doposazanie i swap? Nie prosciej kupic jakies 750i zamiast ladowac mnostwo kasy w to co masz?
-
Spokojnie, przecież napisał że ma 18 lat ;)
-
Ja jestem spokojny-tyle, ze ja tez mam 18lat wiec nie wiem co ma wiek do rzeczy.
-
To, że się w tym wieku ma często mało racjonalne pomysły, tzn. planowanie swapa na v12 jeszcze zanim się na dobre zaczęło samochodem jeździć. Jak policzy koszty, czas i to co by dostał za tą 728i to uzbiera się ładna kwota za 750i. Niemniej gratuluję zakupu bo widać, że autko zdrowe, ale bym zamienił lampy żeby pasowały.
-
W I T A M :israel:
ja to zazdroszcze teraz 18latkom takich aut :)
W moich czasach wtym wieku miałem ... rower i przymierzałem się do malucha na prawo jazdy :)
Silnik 2,8 to bardzo dobry motor nic nie kombinuj i ciesz się jazdą, jak pojeżdzisz i "dorośniesz" przede wszystkim finansowo i mentalnie do v12 to realizuj marzenia - raz sie żyje
-
Witam i ja...ładne 7er...gratuluję...:joyous:
-
Swap wchodzi w gre tylko jakbym kupił druga E38 na przekładke , aktualnie się troche napaliłem bo mam na oku jedna E38 V12 po serwisie na kilka tys. z dojechana budą ,za 5tys. zł . Kumpel ma też cała 4.4 z 1997r. i za 4tys mógłbym ją tez mieć . Także myśle, ze swap nie jest, az tak nieopłacalny :) Kwestia tylko kosztów jazdy na codzien bo jednak nic nie bedzie tak oszczedne jak 2.8 w LPG .