Witam, od dzisiaj jestem posiadaczem e65 i się oswajam z autkiem, siedząc wyskoczyło mi coś w stylu recharge battery.. czy to akumulator? najlepiej wymienić? jaki polecacie?
Wersja do druku
Witam, od dzisiaj jestem posiadaczem e65 i się oswajam z autkiem, siedząc wyskoczyło mi coś w stylu recharge battery.. czy to akumulator? najlepiej wymienić? jaki polecacie?
Najpierw podłącz prostownik, po co od razu ładować nowy.
Obojętne czy aku nowy czy stary , czy alter sprawny czy nie ten komunikat zawsze wyskoczy a w e65....Mimo że jest w aku napięcie dobre to i tak zostaniemy poinformowaniu o dużym zużyciu prądu np. podczas postoju z włączonym radiem, navi tel itp.. na wyłączonym silniku. Nie słyszałem aby komus ten komunikat nie wyskakiwał, albo aby nie wyskoczył po dłużej niż 10min.... przy baterii naładowanej na max...
Jakub ma rację.....to jest informacja o spadku napięcia w aku i nie trzeba od razu myśleć o jego wymianie. Po prostu korzystasz na postoju z radia lub bawisz się fotelami (bo nowy nabytek ;-)) to po pewnym czasie pojawi się ten komunikat.
Zgadza sie, to najwiekszy minus e65 jaki ja znam
Mój sąsiad ma stara Vectre B i podjeżdza czasem do mnie na grilla i puszcza muze z auta i tam muza gra bez przerwy przez kilka godzin, drzwi pootwierane swiatełka się świeca i NIC :)
Jak bym tak w 7er zrobił to po max 10 min mam komunikat a po kolejnych 5 nie odpale auta
ADASIO Vectre B to ja ostatniopo 0,5 roku z garażu wytargałem to odpaliła bez najmniejszego problemu ;). zostawić na np. 3tyg. 7er w garażu ....;)
Szczerze to nie wiedziałem o takim komunikacie. Mnie on się nigdy nie wyświetlił chociaż chyba nigdy nie bawiłem się aż tyle na wyłączonym silniku radiem i resztą.
Sprawdzcie czy ktoras klema przy aku sie nie grzeje. U mnie w zimie po ok 30-45min przy dzialajacym webasto i sluchaniu muzyki dopiero pojawia sie Recharge... Akumulator ori 10 lat :)
No faktycznie, to może mieć sens :P potem bagażnik nie chciał się zamknąć sam, drzwi sie same nie chciały domknąć, navi pokazało ze nie ma płyty, ale po odpaleniu silnika wszystko wróciło do życia