-
[Ubezpieczenie] 745i
Witam :) szukałem ale odpowiedzi nieznalazłem. Ile płacicie za ubezpieczenie 745i? Pytanie głównie do posiadaczy bądź osoby co troszke wiedza na ten temat :D Jutro kupuję(raczej) 745i z pierwszą datą rejestracji 12.12.2002, jaka będzie mniej więcej kwota ubezpieczenia? (wystarczy samo OC ale może być też OC+AC czy tam inny pakiet) i jakie towarzystwo polecacie? PZU? :)
Pozdrawiam
-
Ja mam w pzu oc i ac itp. I w tzn samo OC to 570 zł czy jakoś tak. Ale max zniżki. Natomiast razem z OC (droższa opcja) prawie 2 tys
-
Jak chcesz samo OC to obojętnie gdzie ale AC to tylko PZU. Najlepiej wyceniają .
-
Na 12letnie auto to już nie bardzo chcą dawać AC.
-
AC dostaniesz na auto nawet do 15 lat ale zależy od ubezpieczyciela i czy np. masz kontynuację tzn. (możesz ubezpieczyć AC tylko jeżeli auto ma do 10 lat ale jak już osiągnie 10 to pozwalają kontynuować do 15).
Po drugie na wysokość ubezpieczenia wpływa wiele czynników m.in. wiek kierowcy, ile ma się prawko, gdzie zarejestrowane jest auto (jeżeli masz Warszawę to będziesz miał jedno z najwyższych w polsce ubezpieczeń, ja za swoje (na tablicach LBI) e38 735 płacę 570 a mam tylko -40%(albo 30 już nawet nie pamiętam)) wpisz sobie w rankomacie albo innej porównywarce i będziesz wiedział gdzie wychodzi najtaniej.
-
Wiem o tym ale jak to jest nowa rejestracja to nie dadzą Ac na 12 letnie auto, a młodemu kierowcy to już w ogóle.
-
Nie wiem jak jest teraz ale mój ojciec robił w ubezpieczeniach jeszcze z 2-3 lata temu i w MTU było 12 lat na pierwsze AC a więcej jeszcze dawało PTU i Generali ale nie wiem czy nie na jakiś warunkach.
A kolega niech wejdzie na jakąś porównywarkę albo wybierze się do jakiejś placówki z ubezpieczeniami (żeby mieli wybór w kilkunastu różnych) i powiedzą więc niż my tutaj.
-
ja polecam Link 4
OC+AC wychodzi najkorzystniej
mam tam ubezpieczone zarówno X5 4.6iS 2002r jak i 760 2003r. za jedno i drugie auto płacę koło 2200zł, a jestem jako młody kierowca (24 lata) i 60% zniżek.
Jako jedna z nielicznych firm w razie co wypłacają szybko pieniądze. 7 mam wycenioną na 57tyś więc rewelacyjnie. Teraz poszła mi szyba boczna kierowcy to bez mrugnięcia okiem wymieniają mi szybę na serwisową (koszt prawie 3tyś).
Jak chcesz OC to bierz tam gdzie najtaniej. Jak OC+AC to tylko Link 4.
PZU, Alianz a tym bardziej Wartę omijaj z daleka (w tych firmach personalne złe doświadczenia, dużo kruczków i marne szanse na dobrą wycenę i jakieś pieniądze)
-
Ja z swojej strony polecam Hestie bo od wielu lat korzystam i jestem zadowolony.
-
Ubezpieczenie OC w Proamie 430 PLN przy 60% zniżek. Co do AC to zwykle bywa tak,że suma ubezpieczenia nie ma wiele wspólnego z późniejszą likwidacją szkody o czym się przekonało wiele osób .Nie warto płacić więcej, wyjątkiem są sytuacje kiedy jest niezależna wycena rzeczoznawcy.