-
[e32] gen.II wypalanie
Witajcie .
Koledzy mam jeszcze w aucie gaz II gen. brontozaurus jak w reklamie banku he he...
Stara ale jakoś jeszcze wydala sekwencje montuje dopiero na wiosnę... oby :)
Ale moje pytanie dotyczy wypalanie gazu/benzyny na środkowym położeniu centralki.
Gaz wypala mi i wypala i wypala i wypala 15 km na wypalaniu i dalej wypala i wypala...
Też tak macie??? to jest norma???
benzyna szybciuteńko 3 sek i gaśnie.. a gaz wypala i wypala i wypala.... obecnie śmigam na benzynie (taką mam nadzieje)ale z samego rana nie chodzi równo na benzynie tak jak by chodził na dwóch paliwach jednocześnie. Przełączając na gaz 3 sek. i samochód równo pracuje.
wiecie o co tu chodzi????
-
W istalacji II-giej gen nie ma czegos takiego jak dopalanie :/ Przełącza i juz. Ale mozliwe, że podaje dwa paliwa jednoczesnie.
Rodzaje instalacji LPG
-
dokladnie, moze zdejmij kabalek z elektoraworu przy parowniku i zobacz czy dalej na gazie pracuje
-
jak przerzucam z benzyny na gaz to elektrozawór robi charakterystyczne klik i na odwrót... Więc mniemam że elektrozawór pracuje... rozumiem że mam odczepić kabelek od małej plastikowej puszeczki (u mnie koloru niebieskiego) z dwoma przewodzikami???
-
ja, kabelek obojetnie ktory, jak dalej auto bedzie pracowac na gazie to poprostu jest nieszczelny, a niesmierdzi gazem nawet jak auto jest nieodpalone???
-
kiedyś jakaś woń gazu mnie doszła.. nawet się zastanowiłem skąd moze iś.. ale jakos ostatnio tego nie czułem pod maską...
Sciągnełem te przewodziki z elektrozaworu i motor gaśnie na gazie... więc nie dostaje podwójnie paliwa może jakiś wtrysk się zapieka albo cóś???