-
Przeplywka (maf)
Witam prawdopodobnie w moim szwankuje przeplywka gdzies wyczytałem ze mozna ja odlaczyc i sprawdzić czy jest lepiej. Czy to prawda ze jazda bez przeplywki jest możliwa? Czy nie wywali mi jakis bledow? I jeszcze jedno w aucie mam zamontowana bosha 0928400504 czy jak zaloze 0928400529 bo tamtej juz nie produkuja musze ja adaptowac?
-
Przepływomierz mierzy ilość powietrza i dzięki temu silnik może precyzyjnie dobrać ilość paliwa, jak by nie była potrzebna to by nie była zamontowana, jeździć możesz, będzie palić więcej paliwa, bo będzie paliwo lane na oślep.
-
Ja nie chcę jej całkiem odłączyć i tak jeździć. Tylko na chwile zeby sprawdzic czy moje problemy z obrotami to jej wina czy szukac gdzie indziej. Wiec jezeli bez problemu mozna ja odłączyć i później podłączyć bez problemu to tak zrobie. A co z ta adaptacja? Jeżeli przeplywka siedzi to mozna ja poprostu wymienic na taka sama bez grzebania w komputerze?
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
-
Przepływkę można odpinać bez obawy że coś się stanie.
Najlepsza metoda diagnozy to sprawdzenie na kompie w czasie jazdy.
Przy każdej wymianie przepływki trzeba komputerem wykasować jej wartości wyuczone.
-
Spoko wlasnie to zrobilem i problem obrotow ustal wiec napewo przeplywka spróbuję ja najpierw przeczyscic zamowilem specjalny spray czy w takim wypadku tez musze skasowac te wartosci? Mam kabel i disa oraz impe jak moge to zrobic?
-
Witam wlasnie zrobiłem jazde probna bez przeplywki i jest gigantyczna różnica auto jakby odbyło nawet biegi sie lepiej zmieniaja. Tylko chwile po odpaleniu wywalilo alarm emissions limits i teraz caly czas jest na desce czy to przez to ze po odpieciu przeplywki auto wiecej palilo i rzekroczylem limit spalin?
-
Jak wyciagnac trn maf wystarczy wykręcić ta mnihttp://img.tapatalk.com/d/14/06/25/7ydynedu.jpgejszą srobke i później odciagnac zeby miec dostęp do tej wiekszej od spodu czy jeszcze musze te plasiki wszystkie posciagac?
-
Odkręcasz i demontujesz rurę dolotu od przepływomierza do turbo, a następnie odkręcasz kolejne 2 wkręty, które trzymają sam przepływomierz
-
Czyli najpierw ta mniejsza co na zdjeciu ja czesciowo kabel zakrywa pozniej ciagne ta rurę co idzie na dol ?
-