-
E38 Kodowanie xenonow
Witam, mam problem z xenonami, miałem u siebie zwykłe soczewki, kupiłem dwie lampy xenon, zamontowałem i problem polega na tym iż po włączeniu migaja obie przez kilka minut. Najpierw jedna zaczyna swiecic normalnie i potem druga. Chciałem sie zapytać cze trzeba jakos zakodowac nowe lampy? dodam że przed demontażem lampy działały normalnie.
-
W E46 tak miałem. Klient zmienił lampy na xenon, ale ustawienia w module świateł były pod zwykłe lampy.
Nie dość, że na wyłączonych światłach były błędy(przy xenonie funkcja sprawdzania świateł na wyłączonych jest nieaktywna dla mijania), to jeszcze po włączeniu był stroboskop
Po przekodowaniu na xenon, problem zniknął
-
mam interfejs + inpe któs wie jak takie kodowanie zrobic?
-
Inpą raczej nie, NCS-em lub Pa softem (BMW Scanner) w wersji 1.4.
Jeśli ktoś ma patent jak to zrobić wersją 1.3.6 to chętnie się dowiem jeśli da się to tym zrobić.
-
a NCS-em ktos wie jak to zrobic?
-
Ale zaraz. Dołożyłeś lampy ksenonowe (żarniki D2S jak się domyślam) wraz z przetwornicami? A poziomowanie i spryskiwacze?
-
zrobiłem tak, kolega miał 728 na ksenonach (nie bylo poziomawania) działały bez problemu żadnego migania nie było. Przekręciłem cale lampy wtyczka pasowała i teraz jest problem bo po wlaczeniu swiatel przez jakas chwile migaja obie, po chwili pala sie normalnie. Spryskiwacze mialem juz jak mialem wczesniej soczewki
-
U mnie nie obyło się bez wymiany na LCM3. w swoim oryginalnym LCM2 nie dało się tego dokodować
-
tylko ze te xenony działały na LCM I i u mnie tez jest LCM I. Wpadłem na pomysł zeby podmienic te moduły tylko ze znowu przeczytalem ze lcm tez tzreba zakodowac bo ponoc VIn jes tw nim zapisany i przebieg.... juz sam nie wiem cze lepiej zakodowac same xenony na tym co juz mam, czy lepiej bawic sie z tamtym lcm. Czy ktos wie jak zakowdoac ncs xenony?
-
Ja znalazłem w NCS Dummy.