-
tapicerka drzwi
Witam
ostatnio zauważyłem że tapicerka drzwi trochę odstaje na górze przy łączeniu z tą srebrną listwą, nie wygląda to estetycznie więc rozbierałem już boczki i składałem na nowo starając się żeby tapicerka dobrze wskoczyła na te górne zatrzaski ale kilka trzaśnięć drzwiami i znowu to samo. Ktoś miał już może taki problem? są jakieś patenty na to? czy zostaje mi tylko wymiana boczków?
-
Ja mam tak samo przy tylnych lewych drzwiach.
Próbowałem coś z tym zrobić ale nic nie pomogło.
Zostaje chyba wymiana boczka.
-
A ja rozwiązałem tę sprawę następująco. Założyłem nowe blaszki mocujące, które uprzednio lekko wygiąłem w miejscu, gdzie sklejka z boczka wchodzi w ich środek. Tym sposobem ciaśniej trzyma się to razem. Z tyłu pomogło.
-
Zdejmij boczek wyjmij zatrzaski i je trochę nagnij tak aby lepiej trzymały boczek. Powinno pomóc.
Boczek wkładałeś jak srebrna listwa była włożona czy bez niej?
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
bartek0788
jak była włożona..
Listwa musi iść na sam koniec, w przeciwnym razie nie wyjdzie Ci to tak jakbyś chciał.
-
Tak jak kolega wyżej napisał.
Pamiętaj też żeby pogiąć zatrzaski. Ja tyle razy zdejmowałem i podginałem aż było dobrze :)
-
dzięki za pomoc w najbliższym czasie spróbuje coś z tym zrobić, a powiedzcie jeszcze jest jakaś większa filozofia ze zdjęciem tej listwy?
-
Ściereczka, plaski, szeroki śrubokręt i jazda! Delikatnie miejsce przy miejscu podważaj, wyskoczy na pewno.