-
E38 nie odpala
Witam
Mam problem z klimatyzacja w aucie. Czujnik mam sprawdzony, kompresor na krótko odpala, klima jest dobrze nabita i odgrzybiona a nie odpala :(
Gdzie może leżeć problem na czujnik oraz na kompresor nie dochodzi napięcie... Dlaczego ? W czym może być problem ?
Pozdrawiam
-
kompresor na krótko chodzi a na normalnie nie dochodzi napięcie , może przerwa w układzie ?
-
-
Bezpieczniki patrzyliśmy te pod maska i w klapie tylnej wszystkie są ok. Gdzieś jeszcze szukać. No właśnie przerwa ale tak nagle z dnia na dzień ? :/
-
kompa podpinałeś? Ja mam podobny problem w e65, tak z dnia na dzień przestała działać... Tyle że u mnie chyba wentylator klimatyzacji padł i pewnie blokuje sprężarkę
-
Czujnik temperatury zewnętrznej jest sprawny?
-
Właśnie miałem o tym pisać... W E34 przez czujnik temp. zewn. miałem takie cyrki ;)
-
Czujnik temperatury zewnecznej pokazuje mi 28,5 C albo max 40 C wiec chyba ok jest.
-
do sprawdzenia wiązka przewodów schowana za prawym przednim nadkolem od strony grodzi. bmw pisało o tym w jednym z wydań poprawek technicznych w swoich biuletynach
-
Dokładnie tak jak napisał SkeYT, sprawdź przy okazji czy nie masz w skrzynce z kompami jeziora. Wycieraczki działają ci na każdym biegu ?