-
kierunkowzkazy -awaria
witam,mam problem wczoraj wyjechałem i o dziwo okazało się że mam tylko jeden kierunkowskaz z tyłu od kierowcy a reszty brak nawet przy awaryjnych tylko jeden miga,co to może być,bo nie chce mi sie jechac 20 km do elektryka aby mi powiedział że to może jakaś pierdoła
-
Wygląda na coś z modułem LCM.
-
dołączę sie do pytania.
otórz właśnie wczoraj tak sie stało i u mnie
była wilgotna pogoda i padał deszcz,zawiozlem syna do szkoły i gdy wracałem brakło mi kierunków a gdy podjechałem do auta przede mną okazalo się że świecą też przednie światla. gdy dojechałem do domu zgasilem auto i wychodze z niego patrze a przednie lampy swieca a raczej mrugaja jakby skakało w nich napięcie. do tego doszly bledy na liczniku.mam troche to z pikselami ale wyglada to jak gdy auto odpalone badz na zaplonie wlaczonym check break fluid a gdy kluczyk w pozycji 1 to wyglada blad jak eeprom ale co do napisow na stowe pewny nie jestem bo pixeluje.swiatla wrocily gdy pojechalem do pracy i tam odpiełem aku na okolo 10 godzin bo tyle mi sie zeszlo w pracy ale bledy na liczniku zostaly. dodam ze plynu jest tyle ile powinno byc.
ma ktos jakies pomysly?????czy lcm do wymiany czy raczej cos innego???
-
Obstawiam Zaśniedziałą kostkę LCM
-
a gdzie znajduje się ta kostka LCM?
-
Przy module LCM.. Wystarczy wpisać w google, ale po co.
http://img11.imageshack.us/img11/1204/stage1034.jpg
-
wymontowałem moduł LCM i go otworzyłem i co się okazało, był opalony raczej już zwęglony jeden styk(pod blaszką) oczyściłem go ale nadal nic .zamówiłem drugi na allegro i czekam aż dojdzie i napiszę wtedy czy to była wina tego modułu
-
u mnie wypinanie i wpinanie nic nie pomoglo.
upgrade lcm dalo rade.
-
Dołączę się do tematu jeśli można.
Mój problem niby podobny a jednak troszkę inny.
Na początku po wyłączeniu kierunku w czasie jazdy (manetka na poz "0") kierunek nadal miga 4-5 razy.
Jest tak zawsze przy kierunku lewym, w prawym raz na 10 "użyć"
Dzisiaj nagle kierunki zniknęły , awaryjne też.
Nie słychać tykania, nic się nie świeci, . Jedynie przy włączeniu awaryjnych lampka w przycisku prawidłowo "miga"
po 10 minutach wróciły migacze z wycieczki :)
tzn dalej jest zwłoka kilku mignięć po wyłączeniu przez manetkę.
Też patrzeć w ten moduł LCM??
Czy szukać gdzieś indziej?
Z góry dzięki
-
Podepnę się do tematu, mam problem z prawym przednim kierunkowskazem, mianowicie żarówka była wymieniana a on dalej nie działa. Tylny miga szybko jak w przypadku przepalenia przedniego, jednak przedni był wymieniany. Podczas deszczu czasem działa normalnie. Wiem, że pytanie może głupie ale wie ktoś o co może chodzić? Ew. gdzie szukać problemu.