-
Witam wszystkich
Od 2 tygodni znalazłem się wśród użytkowników 730d 2005 r po lift.
Jeśli ktoś ze Śląska byłby chętny pomóc i zaprogramować klika funkcji (światła dzienne, zamykanie szyb/szyber z czujnika deszczu itp.) - nie koniecznie za darmo będę zobowiązany.
Pozdrawiam
-
Witam, dokonałeś świetnego wyboru ;-) więc.....radości z jazdy. Pzdr
a zapomniałbym.....pokaż foty :-)
-
W I T A M :israel:
pochwal się wielorybem, a co do programowania to wpadaj na lokalne spoty na pewno ktoś Ci zawsze coś zakoduje
-
Dzięki - zakup mnie cieszy choć czeka mnie drobna kosmetyka:
- wymiana PDC (zastanawiam się czy podróbki z allegro będą działać - czy iść w używkę - bo oryginał to cenowa abstrakcja),
- wymiana czujnika temp. zew. pokazuje raz -40 raz +50 (tu ceny oryginału ok.),
- wymiana przedniej szyby (pęknięcie od kamienia - tu się zastanawiam wg VIN była "Szyba frontowa klimatyzacji komfort" - nie wiem czy ma podgrzewanie na wycieraczki - a jak nie ma to czy instalacja jest pod to dostosowana i jak założę podgrzewaną to będzie gotowa wtyczka do jej podpięcia? czy więcej kombinacji - nie wiem czy kupować podgrzewaną?)
- wyskakuje mi też na komp. amortyzatorki - comfort zawieszenie - poprzednik wymienił zawieszenie na zwykłe - nie wiem czy da się moduł uśpić?
Zastanawiałam się też czy nie ściągnąć jakiegoś chińczyka inpa czy icom - tylko nie wiem czy to będzie działać więcej niż okres gwarancji i czy obsługa bardzo skomplikowana (ogarniam ogólnie komputery, elektrykę i mechanikę na poziomie większej niż laik ale nie bawiłem się w diagnostykę, programowanie it.)
Może znalazłbym odp. na powyższe w innych postach - ale czasowo nie daję na razie rady - więc jeśli ktoś kto ma przerobione powyższe w krótkim żołnierskich słowach odpowie będę wdzięczny.
Co do zdjęć wrzucę jutro - muszę zrobić.
ADASIO - jak wchodzić na te lokalne spoty - co to jest i gdzie szukać zakładki?