-
Witam , jesten nowy
witam :courage:
Na forum jestem nowy , ale wcześniej miałem do czynienia z seria 7... Po pewnej przerwie wróciłem do marki Bmw , w poniedziałek stałem się posiadaczem 730d z 1999r. Wiadomo jak to używane auto nie jest doskonałe , na dzień dzisiejszy posiada następujace wady:
- jedna ze świec żarowych uległa urwaniu w trakcje wymiany (5 wymieniłem)
- gdy wrzucę "R" slychać dziwny odgłos przy ruszaniu później ustaje a przy gaszeniu auta trochę trzesie ( poprzedni własciciel twierdzi że to poduszka pod skrzynią )..... ma ktoś inny pomysł?? jaki jest koszt wymiany poduszki z mojej wiedzy wynika ze niewarto oszczedzac na zamiennikach i bardzo waznym jest dobor poduszek . Moze ktos mial podobny przypadek ? Myslec o nowej głowicy?
poleci mi ktos program od kodowania vinu ? zamieszcze swoj vin moze ktos bedzie sie nudzic ;) WBAGE61060DN43778
ogolnie jestem zadowolony jak narazie z zakupu wszystko chodzi sprawne:
zmieniarka
nawi
oba lusterka sie skladaja
wszystkie piksele na miejscu
telefon dobrze czyta karty sim
przod ori jeszcze na pomarańczkach wszystko ladnie spasowane ( chodź zawsze marzyl mi sie czarny 7 na czarnym froncie )
jak jutro bedzie ladna pogoda to zrobie zdjecia
Pozdrawiam ;)
-
W I T A M :cool:
pokaż zdjęcia auta
dekoder VIN masz na forum
-
Witaj, fajnie że jesteś zadowolony mimo kilku niedociągnięć.....a więc radości z jazdy. Pzdr
Czekamy na foty.....
-
Witam kolejne 730d na forum :)
-
niestety nie było pogody na mycie wrzuciłem takie szpiegowskie foto.......... wyszło średnio bo brudny ;)
-
Jeśli mogę coś zaproponować i zasugerować to:
zerwij ta folie z tylnych szyb - wg mnie kolor auta i oklejone szyby to najgorszy zestaw, zamiast tego poszukaj rolet bocznych auto odmłodnieje i nie będzie zalatywać wieę tuningiem
-
auto wyjechało z salonu z takimi szybami...... ogolnie mam problem ... ktory pojawil sie przed chwila auto kreci a nie odpala wczesniej palilo wzorowo . odrazu mam pytanie co to moze byc pompa ta w progu czy moze czujnik polozenia walku rozrządu jak to najszybciej zdiagnozowac moze ktoś już to przerabiał ?? < niemam kompa > jutro moze zalatwie prosze o pilna odpowiedź
-
Może kluczyk się rozkodował... Podepnij pod kompa. Może faktycznie pompa.
Nie myłeś czasem kluczyków? ;)
-
niemylem wlasnie... myslalem ze moze imobilajzer sie zblokowal.... wczoraj wieczorem az baterie cala zurzylem tak krecilem szukalem i nic.. batera juz naladowana paliwo oczywiscie jest kreci ale nie lapie.. moze filtr... moze ogolnie jakas pierdola ale powodów dziesiatki
-
Na początek podpięcie kompa...