-
montaż nerek - grila
niby proste pytanie i prosta czynność ale jednak :) jutro wiozę auto do lakiernika w celu pomalowania maski , zakupiłem nowe poliftowe nery i pytanie jak je poprawnie założyć, nera składa się z dwóch części , czy montować je obie razem złożone do k..py i wcisnąć w miejsce w masce czy jak? czy to jakoś inaczej się robi? nie chcę ich uszkodzić i świeżej maski , dodam że stare jak demontowałem to rozpier...mimo iż chciałem zrobić to delikatnie itd , oglądałem filmiki , czytałem i cóż , stare nery nie szkoda bo już zmęczone były , a nowych kurka szkoda zepsuć .....
-
wydaje mi się że jedna część od środka druga od zewnątrz i razem do kupy ;)
-
Musisz rozdzielić te dwie części i tak jak kolega wyżej napisał, żeberka od środka, chrom od zewnątrz.
-
na coś w szczególności zwrócić uwagę? bo tam są takie skrzydełka jakieś co licho cię trzymają , czy to po prostu takie jest ( na około żeberek takie czarne listki ? )
-
jak kupiłes oryginalne nerki to montuj i nic się nie martw, jak masz te z allegro to te listki i tak się połamią więc nie warto się nimi przejmować :)
-
Ja kupiłem z Allegro i wszystkie listki są na miejscu. Po montażu dociskają nerkę i stabilizują, aby nie latała na boki.
-
ja dwa razy kupowałem z chromowanymi żeberkami, 2x prawa nerka wyglądała jak ori a lewa od wewnątrz od silnika cała chromowana, a listki przy zginaniu się łamały, producent Polcar. Chyba kupiłeś z lepszego źródła. Za ostatnie dałem chyba 180zł
-
Czy nerki od 750i różnią sie czymś od tych w 740i?
-
750 mają chromowane fronty żeberek, a reszta mają czarne żeberka
-
A no właśnie mi poprzedni właściciel dał z autem nerki oem z ASO od 750i które zakupił ale juz nie zdążył założyć bo sprzedał auto mi.
Ile takie oem nerki nówki nie śmigane trzeba dać? Zastanawiam sie czy jest sens zakładać.