-
Wałek rozrządu v12
Witam.
Moze z któryś forumowiczów wie -czy wałek rozrz.od strony kierowcy rózni sie od strony przeciwnej?
Niestety u mnie ten od strony kierowcy odeszedł do lamusa :(.Krzywka drugiego cyl. została tak starta że aż wypadła dżwignia zaworu oraz wypadł popychacz.Myslę ze wina lezy w braku smarowania w tym miejscu.
Może ktoś z was ma w miare nie zuzyty i za rozsądna cenę do sprzedania?
-
Poszukaj na allegro, widziałem niedawno.
Ale swoją droga to musiało ładnie klepać od lat:)
-
-
Robert widze że walczysz nie przerwanie od 2007 jeszcze za czasów jak miałem swoje 750i.
Moja szczera rada, zmień hydropopychacze na nowe przy tej okazji o której piszesz, M70 naprawdę odżyje.
Śruby mocujące magistralę mają być wkręcone na lock-tite, LM Mos2 10w40 i na wolnych musi być cisza po wymienie wałka.
Powyżej 2 tys i tak wszystko cichnie w tym silnku, całkowicie powieszony lifter jest prawie nie słyszalny powyżej 2 tys obr. ze środka, także osluchiwanie tylko na wolnych i musi być cisza.
-
Tak ,dalej mam to autko i czuje do niego sentyment .Wałki już zakupiłem z alledrogo.Oczywiście sruby magistrali dam na klej i przedmucham ,bo po tym jak zobaczyłem co sie stało z jedna dżwigienką i krzywką ,to napewno była przerwa w smarowaniu.Prawą strone też rozebrałem ...wyjełem wszystkie popychacze i dzwigienki.Są w stanie zadawalającym :) ,jak na przebieg ponad 500 tys..Przy okazji zmienie uszczelniacze zaworowe.