-
ASC DALSZA WALKA
witam Panowie
ostatnio zlaczylem ASC w mojej buni i nie moge wyl...
caly czas swieci sie na desce rozdzielczej a przycisk nie reaguje!!!!
w czasie drobnych deszczy wl i klapa nie reaguje.
bezpiecznkik sprawdzone, styki kostki przycisku tez...
co to moze byc?
komputer nie informuje o bledach!!!
pozdrawiam
Tomek
sprawdzono:
abs dziala przy hamowaniu
tylkiem zarzuca az milo...
i kola kreca sie w miejscu..
co to moze byc?
-
witam
mam ten sam problem(Swieci ABS, AIRBAG i DSC) tylko ze ja kupiłem mój samochód z taką awarią(Sprzedawca powiedział mi ze jest za to odpowiedzialny sterownik Gatewaya ale z tego co sie zorientowałem to BMW nnie posiada takiego) i chce teraz sam po kolei wyeliminować poszczególne przyczyny gdyż nie chce być nabity w przysłowiową butelkę przez elektryka. Co ciekawe i pragnę to podkreślić ze czasami licznik (sam licznik i ekonomizer ) działał (kontrolki abs airbagu i dsc świeciły nadal) gdy zaświeciła sie jeszcze dodatkowa kontrolka na pomarańczowo która wygląda jak zaciągniety ręczny tylko jeszcze w nawiasie ).Świeci na czerwono gdy klocki nam sie kończą.wyglądało to w ten sposób jakby jakiś sterownik lub komputer posiadał "zimny lut " gdyz przeważnie ta kontrolka zapalała sie jak było zimno na dworze lub włączona klimatyzacja. Mam jeszce pytanie odnośnie co to jest agregat ABS bo nie wiem czy niemyle z pojęciem pompa ABS ??Zaznacze ze inna elektronika działa poprawnie oświetlenie itp.
-
Ja mialem taki przypadek jak dobieralem sie do wymiany termostatu i przy okazji zdejmowalem zlaczke z przeplywomierza.
Cos nie stykalo i ASC swiecilo caly czas (btw, to oznacza, ze ASC jest _wylaczone_).
Po rozlaczeniu i ponownym podlaczeniu - problem zniknal.