Witam ponownie, bo w dziale "Witam, jestem nowy" mój temat wisi bez odzewu :upset:
No ale do rzeczy.
Jak już pisałem, wkopałem się w jakieś dziwne jeździdełko, mianowicie MB w168 i nadeszła pora, aby to zmienić.
Konkretniej:Szukam e38, ale zupełnie nie wiem, nic więcej. Głównie poruszam się po mieście, więc podobno lepiej benzyna, gdyż diesel podobno nie zdąży się na krótkiej trasie rozgrzać. Chociaż z drugiej strony, na weekendy pokonuję często trasy rzędu 200-250 km więc może jednak diesel? Sam nie wiem. Jak na razie jestem albo za benzyną a tylko w okolicach 3 litrów (740-750 odpada) albo przekonacie mnie do diesla.
Co doradzicie? Jakich silników unikać?
Nie bardzo zresztą znam się na samochodach więc chciałbym Was prosić o rady/podpowiedzi
Co myślicie o tych trzech egzemplarzach?
1.725tds - jak dla mnie (wizualnie) najbardziej zadbany (lub wypucowany). W sumie bardzo fajny moim zdaniem, tylko czy silnik 2,5 tsd nie za słaby do tego autka? (nie potrzebuję rakiety, będę jeździł z trójką małych dzieci)
2.730d - wersja najtańsza.
3.740d - Najdroższy w utrzymaniu pewnie? Jak dla mnie jakimś tam plusem jest fakt, że ma webasto.
Chciałbym zakupić coś do max 15000, chociaż im taniej, tym lepiej :wink-new:
Ma to być samochód tylko na ok 2 lata.