-
e38 monitor
Witam,
Mam problem z monitorem e38 z 2001, nic nie wyświetla. Wiem że były już tematy podobne ale:
-7ka oryginalnie wyposażona w tuner TV i czytnik nawigacji,
-sterowanie: radiem z kierownicy, przyciskami na panelu działa.
-monitor zmieniony na drugi reakcja taka sama czyli podświetlenie
-podmieniony czytnik nawigacji to samo
-podmieniony tuner TV to samo
-kostka niebieska z tunera do czytnika tez nic
-próby instalacji softu po omacku zgodnie z instrukcją: czytnik albo wyrzuca płytę (v17) przy wersjach Mr.Lova mieli mieli po czym gaśnie lampka ON i świeci CD-IN brak reakcji
-bezpieczniki całe - wyciąganie nic nie daje
-INPA widzi czytnik i tuner, błędów brak
skończyły mi się pomysły... może jakaś podpowiedź?
Pozdrawiam
-
Jaki to system ? MK2, MK3, czy MK4 z DVD ? Próbowałeś, czy z odłączonym czytnikiem navi wyświetla ?
-
Oryginalnie był mk3, ale jak kupowałem w ogóle nie było wiec teraz siedzi mk2 ( nie zależy mi na nawigacji a różnica w cenie duża) z odłączonym czytnikiem to samo czyli nic.
-
A próbowałeś podłączać pod Inpę ? Są tam testy modułów tv i navi. Możliwe, że tuner TV uszkodzony.
-
Inpa widzi tuner, błędów brak. Poza tym niebieską wtyczkę tunera przełączyłem do czytnika i tez zero reakcji.
-
A próbowałeś tylko softu v17 czy np. v29 też?
-
Soft v17(nagrany jak przykazano tzn mode2 najniższa prędkość: czytnik od razu wyrzuca płytę
Soft v29: czytnik mieli gaśnie lampka on i zawiecha nie słychać by Pracował
-
MK2 wykorzystuje układ graficzny z modułu NAVI ? Wychodzi, że ten moduł w czytniku uszkodzony. Jeśli Patryk wgrywa soft, nie widząc, na ekranie, co się dzieje, może wgrywa z błędem ?
-
Z tego co się orientuje wykorzystuje. Ale po podpieciu innego czytnika mk2 ekran jest nadal biały a płyta która wykorzystuje jest dobra bo wygrałem soft na innym mk2 więc wgrywanie z błędem raczej wykluczam
-
Jeśli wgrywałeś soft na innym czytniku, to wgrałeś go na ten inny czytnik ;-) Przecież soft się wgrywa do czytnika, a nie modułu TV. Skoro na innym czytniku też nic nie wyświetla, pozostaje problem z monitorem lub jego podłączeniem.