-
prosba o porade
Witam.. w sobote sprawdzalem stopien sprezania na tlokach.wykrecilem swiece mierzymy i..... cisnienie na 6 cylindrze 10 na 5...8 i tak juz sobie odpuscilem sobie sprawdzac dalej..jeste teraz zalamany :(i podpowiedzcie mi czy remontowac dol silnika czy kupic inny i ile by mnie ewentualnie kosztowal remont pozdr:israel:
-
ja chyba bym szukał 3,5l :) najlepiej jeszcze w aucie żeby posłuchać jak chodzi. remont (z tego co słyszałem) to koszt 2-3 tys. jakbyś robił to sam.
-
no wlasie mysle nad 3.5 ale wiesz mozna trafic na kota w worku....
-
kota w worku można,ale można i trafić dobrą jednostkę oraz zrobić sobie to co się ma i mieć pewność że coś jest pewnego w samochodzie:)
-
musiałbyś ten silnik na żywo oglądać, posłuchać...wtedy zmniejszasz ryzyko trafienia na minę. dużo jest aut rozbiórkowych. szukaj a znajdziesz :)
-
zrób próbę olejową. Ile ma nalotu to m30 żeby w nim dół robić? Dół jest pancerny, regeneracja głowicy i silnik jak nowy.
-
kupowac urzywany silnik to glupi pomysl w m30. dol silnika wyjebany w tym motorze to oznaczaloby 500tys. km bez filtra powietrza. zdejmij glowice i ja zrob - to tam tkwi problem. Chcesz troche wiecej mocy - kup na allegro dol silnika 3,5 orzen z glowica ktora masz od 3.0 i wyjdzie dokrecajace sie do konca m30. koszt remontu glowicy bez walka i dzwigienek to ok 600zl ( nowe prowadnice ).
-
w tamtym roku obróciło mi panewkę , sprowadziłem auto z nad morza do Kielc i kupiłem silnik , nacieszyłem sie 2 miechy i sie okazało że nie ma ciśnienia wiec głowica poszła do roboty wszystko na nowych częściach i teraz mam żyletke m30b30 koszt ok tysiąc złotych wiec może idż w tym kierunku i nie generuj sobie nie potrzebnych kosztów
-
kolego co Masz na mysli z ta proba olejowa??????to ze cisnienie jest do bani po wykreceniu swiecy to winna glowicy???a nie zuzyte pierscienie tlokowe?????bo juz sie pogubilem.....
-
Witam przy jakiej temperaturze silnika robiłeś tą próbę ciśnienia