-
Migajaca Pozycja N
Witam
Samochód nie odpalał z powodu najprawdopodobniej zamarznięcia filtra paliwa. Odblokowałem skrzynię na pozycję N [pociągając czerwony pasek] wepchnęliśmy do garażu. Blokadę ścisnąłem i włożyłem na miejsce. Na 2-gi dzień chciałem odpalić samochód, ale N dalej miga i nie chce wskoczyć na P. Wkładam kluczyk naciskam start zapalają się kontrolki naciskam 2 raz i kluczyk się wysuwa z powrotem. Czy przyczyną może być słaba bateria ? Wiecie jaka może być przyczyna? [Próbowałem odpalić z kabli ale było to samo]
-
Ja na początek bym spróbował jeszcze raz pomęczyć się z ręcznym odblokowaniem i wciśnięciem go na miejsce. Ostatnio na forum mieliśmy przypadek że ręczne odblokowanie zablokowało się przy skrzyni i trzeba było ręcznie ją 'uwolnić'. Ten temat może być pomocny : http://7er.pl/showthread.php/35195-P...krzyni-745-E65
-
Wiesz co próbowałem już 5 razy " a ręcznie tzn żeby próbować do skutku".
-
Jak już nie puściło to najprawdopodobniej musisz zrobić to jak w temacie który linkowałem wyżej...Ręcznie od spodu auta, u Ciebie jest na 100% ten sam problem.
-
Dzięki, zaraz idę spróbować.
-
Czekamy na info czy pomogło.
-
Tą linkę wsuwam i wysuwam ok. 1cm chodzi. Nie wiem czy powinienem ją mocniej wysunąć np. kombinerkami. Pamiętasz jak było u Ciebie czy jakoś się wysunęła bardziej?
-
Ja nie miałem tego problemu tylko kolega Aldik..Może potem napisze coś w temacie.
-
1 załącznik(ów)
-
[Jakub] dzięki za pomoc problem rozwiązany. Wcześniej pociągałem za srebrną linkę zakończoną grzybkiem na końcu . A okazało się że całe to ucho metalowe się zapiekło ruszyłem nim 2 razy i "P" wskoczyło. Na tym zdjęciu zaznaczyłem zielonymi kropkami czym dokładnie należy poruszać, aby puściło. Załącznik 6742 Teraz mam jakiś błąd z tym odpaleniem i wysunięciem kluczyka ale założę następny post.