Mam w aucie za wysokie spalanie . Mechanik powiedział ,że powodem może być walnięty DPF. Czy wycięcie calkowite tego ustrojstwa pomoże uzyskac nizsze spalanie ?
mod edit: w PDFach to ewentualnie na komputerze i acrobatem mozna porzezbic
Wersja do druku
Mam w aucie za wysokie spalanie . Mechanik powiedział ,że powodem może być walnięty DPF. Czy wycięcie calkowite tego ustrojstwa pomoże uzyskac nizsze spalanie ?
mod edit: w PDFach to ewentualnie na komputerze i acrobatem mozna porzezbic
Jakie masz to spalanie?? Jeśli chcesz obniżyć spalanie o 1-1,5 l to bym nic nie ruszał.
Naprawa lub wymiana na nowy DPF rozwiąże sprawę. A nie wycięcie.
@ Riki
Ty zmień tego mechanika co zamiast wymienić/naprawić chce Ci wycinać jak leci bo jeszcze ze 3 awarie czegoś i będziesz miał połowę auta mniej :peace:
Riki pisz do Grega z forum w sprawie DPF-off
Wywal nawet sie nie zastanawiaj.Ja co prawda w Saabie ,usunąłem DPF i to tylko na lepsze wyszlo autu,spalanie spadlo moc odczuwalnie wzrosla.Wywal bebechy z Dpf, sprzedaj w punkcie skupu katalizatorów,kase przeznacz na przeprogramowanie kompa i jeszcze na duza flaszke zostanie:)
Rozumiem Riki że liczysz się z kosztami usunięcia tego?
- auta do 2007r - koszt 700 zł
- auta po 2007r - koszt 900 zł
http://www.dpf-serwis.pl/bmw-e65
Jak chcesz mieć to zrobione profi
prócz fizycznego mechanicznego wycięcia DPF-u należy programowo wyprogramowac DPF inaczej kontrolka nie zgaśnie
Przypomnieć tylko chciałem, że usuniecie DPF jest niezgodne z prawem - i jak trafisz na kumatego diagnoste to Ci nei podbije bumagi że jest OK
Wycięcie zmniejszy ''dół" w aucie ale powyzej 2,500 tys zmiana będzie nieodczuwalna, natomiast spalanie faktycznie pójść może 1,5 do 2l w dół