-
wymiana sprężyn
poszukuję info na temat sprężyn do e38 3.0 , chodzi o to że mam założone jakieś czerwone na przodzie i tyle , wygląda to dość fajnie ( mimo zimowych 16-stek ) ,w trakcie jazdy jest całkiem przyzwoicie w sumie ;) ale przednie są mi za niskie..... przy przejeżdżaniu przez standardowy próg zwalniający jeśli nie stanę i od 1-ki nie zacznę wtaczając się na próg nie przejadę bezboleśnie.... wystarczy że pojadę min szybciej niż od 0 km/h bez gazu to uderzam w próg podłużnicami...jest to strasznie irytujące szczególnie że raz zapomniałem się na pewnym dość wysokim progu to jak jeb..em o próg to myślałem że mi szyba przednia wypadła.... , interesuje mnie czy coś można dobrać lekko niższego ( żeby koza nie była za bardzo ) czy np. od 2,8 ori sprężyny by więcej usiadły w 3.0 ?
-
problem który opisujesz to głownie nie prześwit tylko brak amortyzatorów z przodu i dobija ci przodem w dół
-
ale w sensie że amory ? nie możliwe bo miesiąc temu był przegląd i prosiłem szczegółowo bo samochód mam od nie dawna i sprawdzali amory itd i było wszystko jak najbardziej ok...
-
jak masz jakieś twardsze tuningowe sprężyny to zawsze na przeglądzie wyjdzie,że amory są dobre.
-
Nikodem ostatnio wyrzucał na złom 300kg amortyzatorów które miały na badaniach technicznych sprawność powyżej 80% natomiast prawie wszystkie były wylane nie podnosiły się do góry i siły tłumienia miały 0
-
ok , w takim razie amory do wymiany , ale dalej pytanie o springi :) konkretnie o przednie coś co trochę obniży ale nie będzie za nisko i nie za twardo :) w końcu to limuzyna i trochę komfortu się przyda , może są jakieś utwardzone a nie za bardzo obniżające ?
-
A myslales moze o gwincie skoro i tak wymiana amorow a u nas na forum mozna kupic niedrogo a nie jakies babranie sie ze sprezynami
-
heh , tylko po co by mi był gwint? raczej nie będę przy nim kręcił więc wydaje mi się być zbędny ;)