-
asc/abc
Witam :-) od jakiegos czasu mam problem z systemem ASC w mojej buni e38 4.4 V8 `97 Rok. Mianowicie,swieci sie kontrolka ASC ,nie chce zgasnac,ani sie wylaczyc. wszystko sprawdzone,tak twierdzi moj znachor ,a wiec : czujniki abs wszystkie OK,kable elektryczne przedzwonione,kazdy OK,linka do dlawika OK,czujniki dlawika OK,mechanizm dlawika OK,dziala,kupilem drugi sterownik asc/abc na podmianke. nadal ten sam blad 074 BRAK KOMUNIKACJI ZE STEROWNIKIEM!!! Bardzo Prosze o Pomoc,ja i znachor nie wiemy co jest grane,moze ktos mial cos podobnego ze swoja Bunią i podpowie co i gdzie? Dzieki z Gory za Pomoc :-)
-
Witam. Czyzby nikt nie mial podobnego problemu? Prosze o jakies porady :help:
-
A próbowałeś wyłączyć przyciskiem to ASC?
Poza tym,wystarczy zamiast czekać na gotowe, wysilić się, użyć wyszukiwarki (która nie gryzie przyrzekam!!!) i poszukać na forum:
http://7er.pl/showthread.php/18227-N...-ASC-i-ABS-e32
-
Adasio . Uwierz mi prosze,ze siedze na forach po nocach i czytam gdzie tylko moge i wszystko co jest zwiazane z problemem w mojej buni. przetestowalem juz wszystkie mozliwe podpowiedzi i opisy innych użytkownikow z podobnymi problemami i nadal nic :-(
-
nie siedze i nie czekam na gotowe,zabralem auto od znachora i teraz robie wszystko od poczatku sam,na piechote. dlatego poprosilem o jakies podpowiedzi.pozdro i dzieki za link :-) u mnie kazdy czujnik jest dobry,pokazuje predkosc na kompie i na dodatek kazy sprawdzalem oscyloskopem recznie i sa ok. dlawik dziala,linka sie zwija i rozwija,czyjnik elm sprawny,daje sygnal napiecie jest na nim o ile sie nie myle to 5V lub nieco wiecej. wyskakuje mi zawsze jeden blad o nr 074 . brak komunikacji ze sterownikiem,dodam ze sterownik kupilem drugi,podstawilem i dalej jest to samo (brak komunikacji ze sterownikiem).
-
Witam miałem podobny problem. Okazało się ze główny kabel pradowy nie łączył, a dokładnie z przodu pod dywanikiem nie łączył.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
-
Baja wielkie dzieki za podpowiedz,jutro po pracy odrazu sie zabieram do sprawdzania :-)
-
z drugiej strony,to moj znachor mowil,ze wszystkie kable przedzwonil i sa ok,ale zobacze jutro sam :-)
-
-
Hej i jak tam pomogło bo nie napisałeś czy to było to