-
wtryskiwacze....
witam mam maly problem z silnikiem a mianowicie gdy go odpale na wolnych chodzi ok....jednak jak sie rozpedzam troche szarpie np. przy 80km/h 2-3 sekundy pozniej 100 i czasami 120 a powyzej 130-140 jest ok wiec do tej predkosci 2-3 razy zatnie na chwile.....pozniej gdy silnik sie rozgrzeje jest to samo i dotego jeszcze na wolnych zaczyna nierowno chodzic....w serwisie podlaczyli kompa i wyszlo ze wtryskiwacz na 6 cylindrze....oczywiscie zaczne chba od wymiany tego wtrysku.....czy sa to takie same wtryski jak i w 5 czy 3 bo kumpel mechanik powiedzial ze te same tylko zeby od 3,0 d byly bo taki mam silnik.....tu znalazlem nowy pisze ze org i bosh co o nim sadzicie....i czy dam rade sam go wymienic???
-
Sam go nie wymienisz bez ściągacza. Objawy wskazują na lejący wtryskiwacz. W aso dali Ci taką diagnozę?
-
tak bylem w serwisie bmw i tak i wyszlo ze injektor na 6stym....DIAGCODE: D1350_D0000000_01_011
a ten sciagacz to jakis klucz rozumiem specjalny....mam znajomego mechanika pewnie ma cos takiego to mi pozyczy....
-
http://www.ebay.de/itm/110783198904?...84.m1423.l2649
zapomnialem link dodac do tego wtryskiwacza....
i jeszcze mi powiedzcie czy to sa te same wtryskiwacze co tez do 530 i czy czyms sie roznia....bo na necie gdzie niegdzie pisze ze sa takie same jak i od 3 i 5
-
masz tam listę aut do których pasują
PS
edytuj proszę posty a nie pisz jeden pod drugim jak powyżej - masz opcje EDYTUJ POST na dole więc proszę używaj tego
-
pozatym kolego to nie jest takie proste na kazdym wtrysku masz numer . Ten numer jest przypisany do danej korekcji dla danego wtrysku . Musisz miec sprzet zeby sobie zmienic ten nr . Po wymianie wtrysku . Nie wiem czy ogarniesz to inpa ... Napewno ogarniesz to Icomem
-
zanim zabierzesz się za wymianę jedź do znajomego mechanika niech zrobi Ci próbę przelewową i wtedy na 100% będzie pewien - aso bym nie ufał
-
tym bardziej ze probe przelewowa spokojnie mozna zrobic samemu .
-
a jak sie robi ta probe??czyli trzeba kompem pozniej to ustawic wszystko??
-
Nic nie musisz robić ani zmienić ,kup odpowiedni wtrysk ,pasuje od każdego 3.0d ,wstaw i ciesz się jazdą ,co do ściągacza jest zbędny ,wtryski wychodzą z oporem ale dasz radę .Daj nową podkładkę i tyle w temacie.