-
m30b30 zapowietrza sie
Witam moj samochód to e32 m30b30 z 88r z instalacja gazowa stag sekwencja , moj problem polega na tym ze od jakiegos czasu samochód zapowietrza sie np gdy postoi noc i dzien i na wieczor odpalam to niby lapie temperature ale leci zimne powietrze i nei przelacza sie na gaz az wkoncu przekracza temp, jedynym sposobem jest odpowietrzenie ukladu chlodzenia po czym 3 dni moze i wiecej jest spokoj az znowu sie dzieje to samo przy okazji chce powiedziec ze jezdzac na gazie i robiac np redukcje przy wyprzedzaniu samochód przelacza sie na benzyne , czy mzoe to byc wina konaczacego sie juz reduktora?? teraz jezdze na benzynie i nie mam takich problemow
-
Jaki masz reduktor?Jeśli tłokowy,możliwe,że gaz dostaje się do układu chłodzenia.
-
tego nie jestem w stanie powiedziec , dzisiaj auto pojechało do gazownika na zmiane reduktora zobaczymy czy sie poprawi
-
wszystko wskazuje na reduktor. Na jaki reduktor Ci wymieni? Uważaj żeby Ci jakiegoś szajsu nie wpakował
-
firmy prins ma byc ten reduktor
-
Sa dwa rodzaje reduktorów PRINsa:
z dwoma membranami (starszy) i jedna membrana (nowszy).
Przy walnietej membranie reduktory PRINSa lubiły "ładować" gaz w układ chłodzenia.
Zestawy regeneracyjne to koszt. 0k. 100 zł.
-
w gazie jestem lewus totalny , wiem tylko tyle ze zamontuja prinsa, a czy jak na starym reduktorze ladowalo gaz do ukaldu chlodzenia i sie zapowietrzala to mogl ginac plyn do chlodnicy ??
-
niestety okazało sie ze silnik umiera smiercia naturalną wiec w tym tygodniu rozbiórka i remont silnika mnie czeka
-
-
tak bo ubywa płynu i niestety śmietana sie zrobiła na korku po sobotnim wyjezdzie do radomia musialem wlac 5l plynu to chyba rachunek prosty ze to uszczelka mam nadzieje ze nic wiecej nie wyjdzie