-
Pytanie odnośnie M60
Czy wszystkie V8 podczas pracy "syczą" tak jakby wewnątrz kolektora ssącego? Przy gaszeniu też jest takie syknięcie. No i nie pokoi mnie fakt że podciśnienie panujące w kolektorze wynosi 0,60 czyli moim zdaniem nie jest prawidłowe bo z reguły powinno być w przedziale 0,30 do 0,35. Nadmienię iż wszystkie uszczelki wraz z odmą wymienione na nowe oryginalne z ASO więc nieszczelności tą drogą wykluczam. Czyżby pęknięty kolektor? Pod kolektorem na alei wodnej pojawia się olej który wcześniej zalegał w kolektorze przed wymianą odmy....To mi dało do myślenia że coś tu jest nie tak z tym syczeniem i podciśnieniem
-
w każdej v8 i r6 mialem syczenie nie wiem czemu nie zwracalem uwagi zawsze bylo ok
w 2,8 teraz albo jst tak ciche albo nie ma wymienilem a raczej zregenerowalem odme i jest ok
-
podepnę się,właśnie grzebałem w samochodzie i też słyszę takie sykanie a raczej zasiewanie momentami,dokładnie w kolektorze w przedniej części,wydaje mi się że wcześniej tego nie było,dodając gazu też momentami aż zazsiewa w nim....w planach wymiana lub przejrzenie odmy i lewego powietrza bo momentami silnik pracuje nie równo po odjęciu gazu a na zimnym zdarza się zgasnąć....
-
vramzes odp już miałeś we wczesniejszych postach-sprawdź odme i daj znak co i jak.
-
No ale co w przypadku kiedy wszystkie uszczelki wraz z odmą wymienione na nowe? Czy ma ktoś możliwość sprawdzić jak ma gaz w V8 jaką wartość podaje mu map sensor od gazu?
-
U mnie podaje ok 0.50-0.55, ktoś też pisał na forum że tak ma więc raczej nasze V tak już ma.
-
Z reguły typowy silnik wolnossący ma inne podciśnienie ale fakt V8 nie należy do typowych ;)