-
[E65] Tylne siedzenia
Witam proszę o poradę,
730D 2005 rok, chciałbym dostać się do tylniego lewego siedzenia chodzi dokładnie o zagłowek-nie wysuwa się. Wiem że muszę dostać się do mechanizmu i tarczy która blokuje wysuwanie tylniego zagłowka po przez wciskanie guzika. Nie wiem jak dostać się dodam że wyciągałem materiał z tyłu od strony bagażnika i była tam blacha pośrodku prostakątny otwór (podobno na narty ) w tym otworze klapka się ni wysuwa chyba jest popsuty mechanizm. Proszę o poradę
-
Do kanapy sie dobiera od srodka;) Najpierw wyciagasz dolna czesc szarpiac po prostu do gory dolna krawedz z przodu. Trzeba to zrobic w kilku miejscach. Nastepnie kluczyk 10, najlepiej na srubokrecie czy mala nasadowka i odkrecasz pare nakrętek ktore widac po wyjeciu dolnej czesci kanapy. Dalej łapiesz te "plecy" za dolna krawedz i odciagasz ja tyle zeby wylazlo ze srub, moze lekko sie opierac. gdy juz jest lekko odciągnieta od grodzi wtedy całe "plecy" musisz szarpnac do góry. I to by byl koniec. Uwaga na kable przy zdejmowaniu plecow. zagłówki zchodza razem z plecami i masz dostep do dalszego grzebania ale ja tam juz palcow nie pchałem.
Mi kiedys zagłówek nie działał a okazalo sie ze jak zblokujesz szyby przed dziecmi wtedy utkna zagłowki i nie zejda nawet jak cisniesz przycisk w podłokietniku....
-
Dzięki za informacje o tej blokadzie szyb wiem. Tutaj ewidetnie blokuje mechanizm tylniego zagłowka bo prawy dziala lewy nie działa, słychac tylko że działa przycisk i silniczek pracuje ale nie wysuwa. Pozdrawiam