Po od³±czeniu aku przesta³o dzia³aæ doci±ganie klapy, stycznik el. w zamku dzia³a ( ¶wiat³o w baga¿niku zapala siê i ga¶nie ) dociaganie siê krêci przy otwieraniu zamka z klucza i z pilota , po prostu domykaj±æ klape zero reakcji , help..
Wersja do druku
Po od³±czeniu aku przesta³o dzia³aæ doci±ganie klapy, stycznik el. w zamku dzia³a ( ¶wiat³o w baga¿niku zapala siê i ga¶nie ) dociaganie siê krêci przy otwieraniu zamka z klucza i z pilota , po prostu domykaj±æ klape zero reakcji , help..
mia³em tak samo ;) wykrêæ ca³y mechanizm doci±gania, jest na 3 ¶ruby. W ¶rodku zobacz czy nie pêk³a taka ma³a sprê¿ynka ³±cz±ca dwa ruchome elementy zamka. U mnie ta sprê¿ynka pu¶ci³a ostatnio i nie dzia³a³o doci±ganie klapy a elektrykê mia³em OK. Co do od³±czania aku to mo¿e byæ przypadek. Mnie pod serwisem kiedy otwiera³em klapê i co¶ strzeli³o cichutko potem nie dzia³a³o doci±ganie klapy, co potem siê okaza³o ¿e to taka ma³a sprê¿ynka.
P.S. ta sprê¿ynka nie wystêpuje nigdzie jako czê¶æ do kupienia, wystarczy j± uformowaæ z powrotem i bêdzie git ;)
mechanizm dociagania ? czy zamek? podmieni³em ju¿ 4 zamki , sprê¿ynki w nich s± ok
To ma zwiazek z odlaczeniem aku, ja zatrzasnalem klape(tylko wtedy sie zamknie) i tu raz po zmaknieciu centralnego i otwarciu juz dzialalo. Nastepnym razem tak latwo nie poszlo, ale po paru otwarciach i zamkniecich, wcisnieciu guzika klapy wrocilo do normy. Nie znam dokladnej procedury, dlatego pisze jak u mnie bylo.
nadal cisza , ma kto¶ pomys³ ?
Otworz klape, wdus zapadke, zamknij klape i centralny, otworz auto i bagaznik, powinno zadzialac.
o któr± zapadkê chodzi ?
O ta w zamku. Wez srubokret i zamknij zamek przy otwartej klapie:)
Po wymianie modu³u GM wszystko wróci³o do normy